Android Q (Android 10) ile Gelen Özellikler - Haberler - indir.com

Android Q (Android 10) ile Gelen Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 12:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Google I/O 2019 etkinliği ile beraber Android Q 10 için gelmesi beklenen özellikler resmi olarak belli oldu. Bu yeni Android sürümü olan Android 10 Q ile gelen yenilikler haricinde Android 10 Q Beta indirilebilen akıllı telefonlar da belli oldu. Öne çıkan özellikler arasında sistem geneli için karanlık mod ve gelişmiş gizlilik kontrolleri gibi yenilikler geliyor. Ayrıca yeni kısayollar ve birçok yeniliğe daha sahip olan Android Q 10 ile beraber gelecek olan yenilikleri sizler için derledik. Android işletim sisteminin dünya üzerinde 2.5 milyar cihazda yüklü olduğu belirtilirken, dün gerçekleştirilen Google I/O 2019 geliştiriciler konferansında tüm detayları belli oldu. Gelin şimdi Android Q 10’la beraber neler geliyor bakalım.

Android Q 10 Özellikleri ve Gelen Yenilikler

Android Smart Lock Özelliği Nedir?Android Smart Lock Özelliği Nedir?

Katlanabilir Ekran Desteği

Android Q sadece yeni özellikleri ile değil ayrıca katlanabilir ekranlara sunacağı desteği ile de dikkat çekiyor. Yeni Android Q sürümü 2019’da ve gelecek nesillerde sunulacak olan katlanabilir yapılı Android cihazlara destek sunabilecek. Ekran sürekliliği özelliği ile çalışma ve uygulamanızı farklı ekranlar arsında sorunsuz bir şekilde aktarabileceksiniz. Bu özelliğin şuan için Samsung’un Galaxy Fold modelinde görmüştü. Artık stock Android için de varsayılan bir özellik olmuş olacak.

5G Desteği Hazır

Katlanabilir yapıya sahip akıllı telefonlar geleceğin modelleri olarak düşünülse de, bağlantı teknolojisi 5G için de beklentiler büyük yönde. Android Q’da native 5G desteği olmasa da, şuan ülkemizde olmayan ancak yurtdışında 20’den fazla operatör bu yıl 5G destekli telefonları kullanıcılarına sunacak. Yüksek hızlı bağlantılar haricinde oldukça düşük gecikme hızı ile 5G’nin operatörler için oldukça önemli bir yeri bulunuyor.

Akıllı Yanıt Özelliği

Android Q ile beraber artık bildirimler daha akıllı bir hal alıyor. Öyle ki artık tüm uygulamalar için akıllı yanıtlar hazırlanabilecek. Akıllı yanıtlara ek olarak emojiler de sunulacak. Ayrıca bir adres gönderildiği zaman Google Haritalar ile doğrudan açmanız için tasarımda bir Google Haritalar butonu gösterilecek. Cihaz içi öğrenme ve akıllı öneriler Android Q 10 ile beraber daha da gelişmiş olacak.

Karanlık Mod

Şuan için bazı üreticilerin kendi cihazları için sunmuş olduğu gece modu artık Android Q 10 sürümü ile beraber dahili olarak gelecek. Bildirim panelinde yer alacak olan pil tasarrufu işlevi ile sistem otomatik olarak koyu temaya bürünecek. Bu sayede hem pil tasarrufu sağlanmış olacakken, hem de gece kullanımları için bir işlev kazanmış olacak.

Yeni Yazılım Güncelleme Detayları

Android Q ile beraber artık uygulama günceller gibi sistem güncellemesi gerçekleştirilecek. Bu noktada arka planda sessiz bir şekilde yazılım güncellemesi indirilecek ve kurulum için cihazı yeniden başlatmanız gerekmeyecek. Bu noktada gizlilik ve tutarlılık iyileştirmeleri gibi güncellemeler çok daha kolay bir şekilde indirilip kurulabilecek.


Android Cihazların Önbelleği ve Verileri Nasıl Temizlenir?Android Cihazların Önbelleği ve Verileri Nasıl Temizlenir?
Chrome Android'de Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir?Chrome Android'de Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir?

PAYLAŞ