Android Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı Telefonlar - Haberler - indir.com

Android Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı Telefonlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 12:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google I/O 2019 geliştiriciler konferansı kapsamında Android’in en son sürümü olan Android Q’nun tanıtımı gerçekleştirdi. Bu etkinlik ile beraber birçok özellik ortaya çıkarken yeni özellikler bir hayli dikkat çekti. Şimdi ise Çinli telefon üreticisi Huawei cephesinden hangi modellerin Android Q güncellemesi alacağı açıklandı. Android Q sürümü henüz resmi olarak yüklenebilir olmazken, Huawei’nin hangi modellerine geleceği belli oldu. Resmi olarak açıklananlara göre Android Q en son işletim sistemi sürümü ilk olarak Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X, Mate 20 Porsche Edition, Huawei P30, P30 Pro, Honor V20 ve Honor Magic 2 modellerine gelecek.

Huawei’den Android Q Açıklaması

Android Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar AlacakAndroid Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar Alacak

Söz konusu bu güncellemeler için henüz resmi bir tarih yer almıyor. Ancak şirketin konu için çalışmaları sürdüğü belirtiliyor. Sonbahar dönemi ile beraber çıkması beklenen en son sürüm Android Q bu noktada Huawei ve pazarın diğer cihazlarına 2020’nin ilk çeyreği ile beraber ulaşması düşünülüyor. Güncelleme noktasında geçmiş modellerine iyi güncellemeler sunan şirket aynı düzeni Android Q ile de sürdürmek istiyor. Android Q sürümünü bu modellerden sonra diğer cihazlarına da getirmesi düşünülüyor.

Google tarafından belirtilene göre Pixel serisi modeller başta olarak Asus Zenfone 5Z, Nokia 8.1, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Realme 3 Pro, OnePlus 6T, Sony Xperia XZ3, Vivo X27, Vivo NEX S, Xiaomi Mi Mix 3 ve 5G Xiaomi Mi 9 modellerine güncelleme gelecek. Bu modellere şuan için en son beta sürümünün yüklenebilir olduğunu belirtelim.


Android Q (Android 10) ile Gelen ÖzelliklerAndroid Q (Android 10) ile Gelen Özellikler
Android Kullanan Cihaz Sayısı 2.5 Milyarı Aştı!Android Kullanan Cihaz Sayısı 2.5 Milyarı Aştı!

PAYLAŞ