Android pop-up virüsleri nasıl temizlenir? - Haberler - indir.com

Android pop-up virüsleri nasıl temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 15:57:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihaz kullanmayı tercih eden kullanıcılar pop-up adlı can sıkıcı bir virüs ile uğraşmak zorunda kalabiliyorlar. Son dönemlerde herhangi bir internet sitesini ziyaret ettiğiniz anda karşınıza şüphe uyandırıcı bir uyarı mesajı ile karşılaşıyorsanız, cep telefonunuzu temizlemeniz gerekiyor. Android akıllı cihaz kullanıcıları zaman zaman çeşitli virüs ve zararlı yazılım sorunları ile karşı karşıya geliyorlar. Bu sorunların başında da pop-up virüsü geliyor. Söz konusu bu virüs herhangi bir internet sitesine girmeye çalıştığınız anda cep telefonunuzun ekranında beliriyor ve bunun karşılığı olarak cihazınıza girdiğiniz siteden dolayı virüs bulaştığını ve acilen bir uygulama indirmeniz gerektiğini dile getiriyor. 

İndirilmesi gereken bu uygulama elbette ki size bildirilme konusunda ihmal de edilmiyor. Bu gibi bir virüs ile karşı karşıya geldiğiniz anda cihazınızda "adware" olduğunu anlamına geliyor. Adware'lerin cep telefonunuza girmesinin en bilindik yollarından biri ise güvenilir olmayan uygulamaları indirmiş olmanızdır. Söz konusu bu adware'ler birçok uygulamada bulunuyor olabilir. Siz bunun farkında olmasanız da virüs cihazınıza hızla bulaşabilir. Bu uygulamalar arasında favori olanlar ise pil optimizasyonu ve performans optimizasyonu gibi uygulamalardır. Android kullanıcıları da genellikle bu tarz uygulaması indirmekten keyif alıyorlar. Hatta şöyle ki söz konusu bu uygulamalar defalarca indirilmesine rağmen genellikle Google tarafında da fark edilmiyorlar. Adware'nin esas amacın sizi telaşlandırarak istenilen uygulamayı indirmeyi sağlamaktır. Esas uygulamayı indirdiğiniz anda zararlı yazılım cihazınıza bulaşmış olacak. 

Pop-up virüs temizliği nasıl yapılır?

Cihazınıza bulaştığını düşündüğünüz pop-up virüsünden kurtulmak için akıllı cihazınızı resetlemeden önce yapabileceklerinize göz atalım. İlk öneri, sorunun 3. parti uygulamadan yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek için cihazınızı Güvenli Mod'da çalıştırın. Güvenli modu, boot menüsünden açacağınız için bu açılış cihazdan cihaza değişiklik gösterecektir. Güvenli Modu açmanın en kolay yolu ise, cihazınızı kapayıp açtığınız anda ses kısma tuşuna basılı tutmak olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazınızın modelinin adını ve Safe - mode kelimelerini arattığınızda akıllı cihazınızı Güvenli Mod ile çalıştırdığınızda özel direktifler ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu direktifleri dikkate alarak Güvenli Modun sunduğu içeriklerden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Akıllı cihazınızı Güvenli Mod ile çalıştırdığınızda tekrar uyarı mesajı gelip gelmediğini kontrol edin. Güvenli mod sayesinde cihazınıza zarar vermek isteyen 3. parti uygulamalar çalışmayacağı için herhangi bir uyarı mesajı ile karşılaşmayacaksınız. Bu durum karşısında şüpheli gözüken uygulamaları akıllı cihazınızdan temizlemeniz gerekiyor. Hangi uygulamanın zararlı olduğunu emin olamıyorsanız en son indirdiğiniz uygulamaları kontrol ederek işlemlerinize devam etmelisiniz. Herhangi bir uygulama sildiğiniz anda tekrar herhangi bir internet sitesine giriş yaparak pop-up virüsünün karşınıza çıkıp çıkmayacağını kontrol edin. Bu şekilde zararlı uygulamayı tespit ederek yaşadığınız sorunu kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda Android Recovery panelinde sistem önbelleğini (cache) de silmeniz doğru bir adım olacaktır. Bunu yapmak için de cihazınızı Recovery Modda çalıştırmanız gerekiyor. 

 





PAYLAŞ