Android Pie'da Yedekleri Kilit Ekranı Şifresi İle Korunacak - Haberler - indir.com

Android Pie'da Yedekleri Kilit Ekranı Şifresi İle Korunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google’ın son işletim sistemi olan Android Pie ile sunmuş olduğu yeniliklere bir yenisi daha ekleniyor. Şirket Android kullanıcılarının bulut verilerini daha iyi koruyabilmek adına bazı yeni adımlar atmaya başlıyor. Hali hazırda birçok yeni özelliğe sahip olarak gelen Android Pie işletim sistemi en öncelik olarak güvenliği baz alıyor. Google ise bu durumda kullanıcı verilerini bir hayli önemserken bu anlamda ekstra önlemler almaya karar vermişe benziyor. Bu yeni Android sürümü ile beraber bulutta yedeklenmiş olan ek veriler Google sunucularında Titan güvenlik modülü ile ekstra bir şifrelemeye daha sahip olacağı açıklanıyor.

Google tarafından güvenlik ve bulut depola yönünde şu açıklamalar dile getirildi : “Android’in Yedekleme Servisi ve Google Cloud’ın Titan Teknolojisi’nin birleşimi sayesinde Android kullanıcılarının verilerini emniyete almak için yeni adımlar atıyor. Bu yapılırken kullanıcıların gizliliği de korunuyor. Android Pie ile birlikte yedeklenen uygulama verilerinin şifresi sadece istemcide gelişigüzel olarak oluşturulan bir anahtarla çözülebilecek.”

Nokia'dan kullanıclarına Android Pie müjdesiNokia'dan kullanıclarına Android Pie müjdesi

Google Pie Ek Güvenlik Yöntemleri

Bu noktada Google’ın bile şifrelenmiş verilere ulaşamayacağı ve şifre çözme anahtarının ise kullanıcıların telefon ekran kilit şifresi ile korunacağı ifade ediliyor. Bu noktada üst seviye bir güvenlik sağlanarak şifre sadece kullanıcıların ekran kilitleri için belirlediği şifre olmuş olacak. Google bu noktada sunuculara yerleştirilmiş olan Titan modülünü kilit ekran şifresini kırmak için sürekli bir şekilde deneme yapıldığı esnalarda ise kalıcı olarak verilere erişimi engelleyecek. Bu yeni teknolojisi ile beraber Google gerekli denetimler için siber güvenlik şirketlerinden olan NCC Group ile beraber çalışıyor.

Google’ın sunmuş olduğu bu yeni Android Pie özelliğinin hangi akıllı telefonlarda aktif olacağı şuan için bilinmiyor. Ancak bulut üzerinden yedekleme sistemine sahip Android uygulamaların çokta fazla olmadığı şuan için bilinenler arasında bulunuyor.


Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?
Android One Kapsamlı Nokia 3.1 Plus TanıtıldıAndroid One Kapsamlı Nokia 3.1 Plus Tanıtıldı
Fortnite beta sürümü, Android kullanıcılarına açıldıFortnite beta sürümü, Android kullanıcılarına açıldı

PAYLAŞ