Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdi - Haberler - indir.com

Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce Android kullanıcılarına sunulan yeni sürüm Android Pie, kullanıcıların batarya sorunundan şikayet etmesine neden oldu.

Android’in son güncellemesi olan Android Pie’ın yayınlanması, kullanıcılar tarafından bir süredir bekleniyordu. Android’de yaşanan sıkıntıların da Android Pie güncellemesi ile son bulacağı düşünülüyordu. Google, bu güncelleme ile sıkıntıları gidermesinin yanı sıra, pek çok yeniliği de kullanıcılarına sunacaktı. Bilindiği üzere güncelleme bazı cihazlar için Ağustos ayı itibariyle yayınlandı ve şanslı kullanıcılar, yeni sürümü kullanmaya başladı. Fakat Android Pie, kullanıcılarına beklenildiği gibi bir performans sunmuyor. Yeni sürümü kullanmaya başlayan pek çok kişi aynı problemden şikayet ediyor. Söylenene göre, Android Pie batarya sorununu çözmek yerine daha büyük bir sorun haline getirdi.

Huawei'nin Android 9 Pie Programına Yeni Modeller EklendiHuawei'nin Android 9 Pie Programına Yeni Modeller Eklendi

Batarya sorunu, Android Pie sürümünden kaynaklanıyor

Google tarafından üretilen modellerden olan Pixel 3 ve Pixel 3 XL, kutusundan Android Pie sürümü ile çıkmıştı. Bu modellerin kullanıcıları böylece Android Pie sürümünü herkesten önce kullanmaya başladılar. Fakat sürümün kullanıcılarının ortak şikayet ettiği nokta, batarya sorunu oldu. Kullanıcıların söylediğine göre, yeni sürüm bataryanın çok hızlı bir şekilde bitmesine neden oluyor. Bazı Android Pie kullanıcılarının dediğine göre, günü çıkarmak mümkün olmuyor.

Normalde Android Pie’e batarya özelliği uygulanmıştı ve bu özelliğin var olan batarya problemini de çözmesi bekleniyordu. Fakat problemin çözülmesi beklenirken, Android Pie kullanıcılarına tam tersini verdi. Bu sorundan şikayet edenler için, Google olaya el atana kadar geçici çözümler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi; batarya tasarrufu özelliğini her zaman açık tutabilirsiniz. Normalde bu özellik, şarjın yüzde 15- 20 aralığında iken kullanılıyor. Android Pie için bu özelliği %75 şarj miktarınız bulunduğunda etkinleştirebilirsiniz. Google konu üzerine araştırma yaptı ve sorunun Android Pie’dan kaynaklandığı kesin olarak biliniyor. Fakat teknoloji devi konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.


Diğer Android amiral gemilerinde olmayan Huawei Mate 20 serisinin 7 özelliğiDiğer Android amiral gemilerinde olmayan Huawei Mate 20 serisinin 7 özelliği
WhatsApp Çıkartmalar Android ve iOS İçin GeldiWhatsApp Çıkartmalar Android ve iOS İçin Geldi
Galaxy J3 ve Galaxy J7 İçin Android 8.1 YayınlanıyorGalaxy J3 ve Galaxy J7 İçin Android 8.1 Yayınlanıyor

PAYLAŞ