Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliği - Haberler - indir.com

Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 17:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Android işletim sistemi için son olarak duyurulan versiyon Android Pie olurken, yeni sistem şu ana kadar tam olarak keşfedilemedi. Her yeni günde farklı bir özelliği ön plana çıkan ve kullanıcılar tarafından keşfedilen Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliğini sizler için derledik.

Google I/O 2018 etkinliği ile birlikte tanıtımı gerçekleştirilen Android Pie, şu ana kadar Android işletim sisteminin en iyi ve yeni versiyonu. Kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirmelerde şu ana kadar geçer not aldığı görülen Android Pie, pek çok modelde de kullanılabilir durumda. Şu ana kadar gelen resmi bilgilere göre Android Pie; Pixel, OnePlus 6 ve Essential Phone kullanıcılarına sunulmuş durumda. Yeni güncellemeyi alan kullanıcıların yaptığı değerlendirmeler dahilinde Android Pie hakkında kullanıcı deneyimi hakkında da bilgi alabilmek mümkün duruma geliyor. Peki, Android Pie’da neler dikkat çekiyor?

Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında BaşlıyorGalaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında Başlıyor

Android Pie'da Yedekleri Kilit Ekranı Şifresi İle Korunacak

1. Geliştirici Seçeneklerine Erişim

Her versiyonda olduğu gibi Android işletim sisteminde tüm özellikler, tüm kullanıcılara sunulmuyor. Geliştirici Seçenekleri bölümünde bu özelliklerin bazıları bulunurken bu gizli bölümün açılması ile birlikte isteyen kullanıcılar bu özellikleri değerlendirebiliyor. Android Pie için bu bölümü açığa çıkarmak isteyen kullanıcıların takip etmesi gereken yol ise şöyle;

Ayarlar > Sistem ayarları > Telefon Hakkında> Yapı numarası

Bu bölüme erişim sağladıktan sonra kişilerin Artık bir geliştiricisiniz yazısı ekranda çıkana kadar yapı numarası üzerine dokunması gerekiyor. Bu bölümü açtıktan sonra buradaki pek çok farklı ve yeni özelliğe de erişim sağlayabilirsiniz.

2. Çentik Ekleme ve Kaldırma

Geliştirici seçenekleri normalde olmayan pek çok yeni ayara erişim sağladığı gibi bunlar arasında dikkat çekenlerden birisi de çentik tercihi. Son dönemlerin en tartışılan özelliklerinden birisi olan çentik özelliği için geliştirici seçeneklerinden kolay bir şekilde bu konuda değişiklik yapabilirsiniz.

3. Tek Ekranda İki Uygulama

Android Pie için öne çıkarılan bir uygulama olsa da bu özelliğin nasıl kullanılacağı konusunda bazı soru işaretleri olduğu da biliniyor. Tek ekranda iki uygulama açmak istediğinizde uygulama üzerine uzun süre basılı tutarak tek ekranda iki uygulama açmak için gerekli ayarları görebilirsiniz. Bu işlem sonrasında açmak istediğiniz diğer uygulamaya da aynı işlemi yaparak tek ekranda iki uygulama açabilirsiniz. Bu aşamada dikkat edilecek en önemli detay ise Android Pie ile birlikte bu özellik desteklenmiş olsa da tüm uygulamaların bu özelliği desteklemediği.

4. Always on Display

Bildirim almak, saat gibi önemli bilgileri görebilmek adına kişilerin Always on Display özelliğini kullanması mümkün. Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi ilgili özellik, kişilerin telefonu açmadan pek çok bilgiyi görmesini sağlıyor. Bunun için;

Ayarlar > Ekran ayarları > Gelişmiş

Adımlarını takip edebilirsiniz. Bu aşama sonrasında ise ilgili özellik için işlem yapabilirsiniz.

Samsung'un Android Pie İle Sunacağı Yenilikler


Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Sürümü SızdırıldıGalaxy S9 İçin Android Pie Beta Sürümü Sızdırıldı
Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdiAndroid Pie'da batarya sorunu baş gösterdi

PAYLAŞ