Android Pie Sistemine Yeni Özellik Geliyor - Haberler - indir.com

Android Pie Sistemine Yeni Özellik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 14:47:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’In işletim sistemi Android platformu geliştirilmeye devam ediliyor. Son olarak Android Pie sürümünü telefon üreticilerine sunan şirket şimdi ise bir yeni özelliğini daha sunmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere birçok akıllı telefon modelinde ortam ışığı sensörü bulunuyor. Bu sensörler sayesinde ortam ışığı ölçülerek cihazın parlaklığı otomatik olarak arlanabiliyor. Fakat şimdi Android 9.0 Pie sürümü ile beraber artık otomatik parlaklık altyapısı daha akıllı bir hal alacak. Adaptif Parlaklık olarak adlandırılan bu yeni özellik ile parlaklık ayarlama düzeyi daha kolay bir hale gelecek. Normal şartlarda akıllı telefonunuzu otomatik parlaklığa alırsanız bir türlü istediğiniz parlaklık seviyesini ayarlayamayabiliyor.

Android 9.0 Pie Yeni Özellik

Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında BaşlıyorGalaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında Başlıyor

Bu noktada birçok kullanıcı parlaklıklarını manuel olarak kendileri ayarlıyorlar. Adaptif Parlaklık sistemi ise kullanıcıların yapmış olduğu manuel ayarları öğrenecek ve bu sayede siz telefonu hangi durumlarda hangi ekran parkalığına getirdiğini anlayacak ve ona göre bir ayar yapacak. Oldukça işlevsel olacak bu yeni özelliğin altında ise yapay zeka ve makine öğrenimi yatıyor. Google’ın geliştirmiş olduğu bu özellik daha çok işlemci tarafında yapay zeka desteği sunan cihazlar için bir hayli iyi olacak. Yapay zeka sistem ve teknolojilerin geliştirilmesi ile beraber işletim sistemlerine entegre edilen özellikler de yapay zeka destekli olmaya devam ediyor.

Android 9.0 Pie bu noktada geliştirilmeye devam edilirken üretici markalar henüz modellerine yeni sürümü sunmuş değil. Pie güncellemesini sunan piyasada az akıllı telefon yer alırken bu cihazlar daha çok amiral gemisi modellerden oluşuyor. Bu noktada satışa çıkan birçok yeni akıllı telefon modelinde bile Pie sistemi yerine Oreo işletim sistemini görüyoruz. Bakalım ilerleyen dönemlerde Pie için daha ne gibi yenilikler göreceğiz.


Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Sürümü SızdırıldıGalaxy S9 İçin Android Pie Beta Sürümü Sızdırıldı
Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdiAndroid Pie'da batarya sorunu baş gösterdi
Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliğiAndroid Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliği

PAYLAŞ