Android Pie kullanım oranı ne oldu? - Haberler - indir.com

Android Pie kullanım oranı ne oldu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 18:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Ağustos ayı itibari ile piyasaya sunulan Android Pie, kısa süre içerisinde yüksek bir kullanım oranına ulaşmayı başardı. İşte Android ekosistemindeki son durum.

Google tarafından sunulan Android güncellemeleri, üreticiler tarafından kullanıcılara çok hızlı bir şekilde sunulmazken Android Pie ile birlikte bu durumda değişikliğin olduğu görüldü. Öyle ki önceki işletim sistemlerine göre Android Pie telefonlara daha hızlı bir şekilde sunulmaya başlandı. Böylece Android Pie kullanıcı sayısı da önceki versiyonlara göre daha kısa süre içerisinde daha hızlı yükseliş gösterdi.

Nokia'dan kullanıclarına Android Pie müjdesiNokia'dan kullanıclarına Android Pie müjdesi

Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

Android güncellemelerde iOS’u yakalayabilir mi?

Apple tarafından iOS için sunulan güncellemeler Android’e göre çok daha hızlı bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Öyle ki iOS 12’nin sunulmasının ardından 1 ay geçtikten sonra kullanım oranı yüzde 50’yi aşmıştı. Bu tür bir durum Android için bugüne kadar çok sık görülen bir durum olmazken, Android Pie kullanım oranlarının hızlı bir şekilde artmasında Google tarafından çıkartılan Pixel modelleri etkili oldu. Öyle ki şu anda tüm sistemlerde Android Pie kullanım oranı yüzde 0.1 olarak açıklandı. Fakat Google Pixel modellerinde Android Pie sistemine geçiş yapan kullanıcı sayısı yüzde 75’lere kadar ulaşmış durumda.

Android 9 Pie'ın 10 Mükemmel Özelliği!

Sorun direk kullanılamaması!

Android işletim sisteminde yaşanan bu sorun sık sık gündeme gelirken hem Google hem de üreticiler tarafından süreç ile ilgili detaylar paylaşılarak hızlı olmanın pek mümkün olmadığı belirtilmişti. Bu nedenle de Android Pie kullanım oranları ister istemez yine düşük kaldı. Google tarafından sunulan yeni işletim sistemi için öncelikli olarak telefonlara yönelik özelleştirmeler yapılırken tüm test vs. süreci tamamlandıktan sonra kullanıcılara güncelleme sunuluyor. Android Pie için sürecin daha hızlı olacağı belirtilse de bu zamanın ne kadar alacağı merak ediliyor.

Android Pie heyecan yaratmıştı

Google tarafından tanıtımı yapılan yeni işletim sistemi kullanıcılarda büyük bir heyecan yaratmıştı. Öyle ki yapay zekanın dahil olduğu Android sisteminde, kişilerin yaptıkları işleri çok daha basit ve kısa yollar ile yapabilmesi mümkün. Yapay zekanın olması sayesinde kişiye özel pek çok işlemin daha kolay bir şekilde yapılabildiği yeni sistem, bu özelliklerinin yan sıra ekran çıkıntıları, hızlı ayarlar bölümü, yeni bildirim paneli gibi yenilikleriyle de dikkat çekiyor.


Samsung Galaxy Note 9 Android Pie Arayüzü GözüktüSamsung Galaxy Note 9 Android Pie Arayüzü Gözüktü
Android Pie Samsung Galaxy Note 9 için geliyor!Android Pie Samsung Galaxy Note 9 için geliyor!
Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

PAYLAŞ