Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek? - Haberler - indir.com

Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 10:14:29
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

iOS 12, yayınlandıktan kısa bir süre sonra en çok kullanılan iOS sürümü olmayı başardı. Apple, kullanıcılarının çoğu model için ayrım yapmadan güncellemeleri alma imkanı bulunuyor. Fakat Android kısmında bu böyle değil.

Android Pie Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

Google'ın Pixel cihaz markası için güncelleme konusunda her zaman ilk sırada oluyor. Diğer üreticiler ise güncellemeyi cihazlarına getirmeleri haftaları, ayları alabiliyor. Hatta bazı Android cihazlar bu güncellemeyi hiç alamıyor. Bunun birçok nedeni bulunuyor fakat bunların başında yeni işletim sisteminin getirdiği donanım gereksinimleri ve üreticinin cihaza eklemek istediği özellik ve programların uyumluluk aşamalarından geçme zorluğu oluşabiliyor. Bazı donanım üreticileri ve operatörler Android telefon kullanım deneyimi arttırmak için kendi modifiye edilmiş Android versiyonlarını kullanıyor. Bu yüzden bazı cihazların geç güncelleme alması kaçınılmaz olabiliyor.

Nokia 7 Plus İçin Android 9.0 YayınlandıNokia 7 Plus İçin Android 9.0 Yayınlandı

Eğer hala Pie sürümünü bekleyen kullanıcılar varsa en yakında bu güncellemeyi alacak cihazlar açıklandı. Şimdilik Google Pixel, Essintiel Phone veya One Plus 6 sahibi olanlar için Android Pie indirilebilir durumda. Ayrıca Nokia'da 7 Plus modeli ile geçtiğimiz Eylül ayının sonunda bu güncellemeyi almayı başardı. Ekim ayında Nokia 6.1 ve 6.1 Plus cihazları güncellemeyi alacak. Kasım ayında Sony Xperia XZ2, XZ2 Premium, XZ2 Compact, XZ Premium, XZ1, XZ1 Compact modelleri, Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco modelleri bu güncellemeyi alacak. Sonbaharda ise kategori için tarih verilmedi fakat bu güncelleme sonbaharda yayınlanacağı üreticiler tarafından açıklandı. Sonbaharda, Moto Z3, Z3 Play, Z2 Force Edition, Z2 Play, Moto X4, Moto G6 Plus, ve G6 Play güncellemeyi alan cihazlar arasına girebilecek.

Güncellemeyi bir sonraki yıl alacak cihazlarda mevcut. Örneğin Sony, XA, XA2 Ultra ve XA2 Plus modelleri, Android Pie güncellemesini bir sonraki yıl alacak. HTC modellerinden, U12+, U11, U11+, U11 life güncelleme sözü verdi fakat şirket bu güncellemenin ne zaman geleceği hakkında hiçbir bilgi vermedi. Samsung ve LG firmaları için güncelleme tarihleri konusunda belirsiz bir tutum sergileyen şirketler, henüz net bir güncelleme tarihi vermiş durumda değil. Gelişmeleri takip edip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Android İçin 4 Hafif Tarayıcı UygulamasıAndroid İçin 4 Hafif Tarayıcı Uygulaması
Huawei Honor View 10 İçin Android 9.0 Güncellemesi BaşladıHuawei Honor View 10 İçin Android 9.0 Güncellemesi Başladı
Android Oreo ve Pie Kullanım Oranları Dikkat ÇekiyorAndroid Oreo ve Pie Kullanım Oranları Dikkat Çekiyor

PAYLAŞ