Android P Vulkan API 1.1 desteği nedir? - Haberler - indir.com

Android P Vulkan API 1.1 desteği nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-28 14:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Vulkan API' ın yeni sürümü 1.1 Anroid P sürümü ile birlikte gelecek. Bu yeni sürüm ile birlikte oyunlar daha hızlı ve daha iyi bir performans deneyimi sunacak. Khonos' un geliştirdiği sürüm ile yeni nesilin OpenGL olarak adlandırdığı Vulkan API ile geliştiriciler için GPU üzerinde çok iyi kontrol sağlama imkanı veriyor. Ayrıca GPU esnekliğini artıran çalışma ile oyun performansında etkin bir artış görebiliyorsunuz.

Google' nin yeni Android sürümü Andoid P ile bu yıl içerisinde yayınlanması beklenen  özelliğin testleri devam ediyor. Kullanıcılarla ilk kez Piksel modellerinde buluşturulması beklenen sürümü Android kullanıcıları sabırsızlıkla bekliyor.

Youtube' de yayınlanan bir videoda ortaya çıkan yeni verilere göre Android P güncellemesiyle oyunlarda performans artacağı söyleniyor. Ortaya çıkan performansın Vulkan API 1.1 sürümü ile birlikte sağlanacağı ifade edilirken Vulkan API, Android sürümleri ile tanışması ilk olarak Android 7 ile oldu. Yeni sürüm Andoid P ile gelmesi beklenen özellik mevcut beta sürümünde şu an için yer almıyor. Ancak Vulkan API' ın yeni beta olan Beta 2 ile birlikte çıkacağı tahmin ediliyor.

Oyunlar Android P ile performans kazanıyor

Android P sayesinde oyunların konsol kalitesinde oynanabileceğini belirten yetkililer, mevcut donanımların Vulkan API 1.1 sayesinde daha performanslı kullanılacağını belirtti. Yeni özellikle oyunların grafiklerinde de iyileştirmeler sağlanacağı ifade edilirken ilk olarak 2018 de görebileceğimiz özelliğin 2019 yılında yaygınlaşması bekleniyor.





PAYLAŞ