Android P tanıtıldı! Özellikleri, detayları ve daha fazlası! - Haberler - indir.com

Android P tanıtıldı! Özellikleri, detayları ve daha fazlası!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-09 13:39:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın her sene gerçekleştirdiği Google I/O 2018 etkinliği yapıldı ve yeni Android sürümü olan Android P tanıtıldı. Yepyeni tasarım ve özelliklere sahip olan Android P'nin tüm detayları belli oldu. San Francisco'da gerçekleşen etkinlik ile beraber yapay zeka ve algoritma özelliklerine sahip olan Android P işletim sistemi bir hayli dikkat çekti. Gelin şimdi bakalım Android P kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacak inceleyelim.

Android P Detayları

Basit ve kullanışlı bir arayüz ile gelen Android P işletim sistemi yapay zeka ve öğrenme teknolojisi ile dikkat çekiyor.

Yeni arayüz

Home butonunu kaldıracak yeni bir hamle yapan Google, iPhone X benzeri bir çubuk sistemi eklemiş durumda. Kullanım bakımından daha pratik olan yeni arayüzde sanal buton ile çeşitli parmak ve kaydırma hareketleri yapmak mümkün olacak. Son kullanılan uygulamalara parmağınızı aşağıdan yukarıya kaydırma işlemi yaparak ulaşmak mümkün olacak. Tekrar yukarı kaydırdığınızda ise uygulamalar sayfasına erişeceksiniz. Sağa sola kaydırmalarda ise uygulama geçişleri yapılabilecek.

Yeni adaptif batarya

Yapay zeka teknoloji desteğine sahip olan batarya teknolojisi dikkat çekiyor. Bu yeni batarya teknolojisi ile kullanıcının kullanım yoğunluğu öğrenilerek uygulamaların arka planda çalışması kısıtlanıyor ve pil tasarrufu sağlanmış oluyor.

Yeni adaptif parlaklık

Telefonlar normal şartlarda sensör ile ortama göre parlaklık ayarı yapabiliyor. Ancak geliştirilmiş olan yapay zeka parlaklık özelliği sayesinde kullanıcıların manuel parlaklık ayarlarını sistem öğrenecek ve ona göre parlaklık önerileri sunabilecek.

Daha fazla kişiselleştirmeye imkan sağlayacak olan Android P işletim sistemi bu noktada birçok detay ayara izin verecek. 'Shush' adlı yeni rahatsız etme modu ile arka planda ve yıldızlı kişiler haricinde arayanların çağrısı sessize alınabilecek. Mart ayında ilk geliştirici sürümü yayınlanan Android P'nin Ağustos ayı gibi yüklenmeye hazır olması bekleniyor.





PAYLAŞ