Android P İle Telefon Klavye ve Mouse'a Dönüşebilecek - Haberler - indir.com

Android P İle Telefon Klavye ve Mouse'a Dönüşebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Henüz tanıtımı gerçekleşmemiş olan Android 9.0 P sürümü ile beraber gelecek yenilikler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise bu sürümle beraber telefonların klavye ve Mouse olarak kullanılabileceği belli oldu. Android P kaynak kodlarında gözüken detaylara göre Google'ın Bluetooth HID desteğini getireceği ortaya çıkıyor. Yaz sonu ile beraber kullanımda olması beklenen yeni Android sürümünün Bluetooth HID desteği ile birçok işlevi sağlaması bekleniyor. Bu yeni Android sürümü geliştirilmeye devam ederken P serisinde tıpkı KitKat ve Oreo'da olduğu gibi yeni bir tatlı isminin katılması bekleniyor.

Yeni sürümün ismi noktasında belirsizlik sürerken, varsayılan telefon görüşme kayıdı ve çentikli ekran desteği gibi birçok yeni özellik bu sürümde bulunacak. Yeni ortaya çıkan bilgiye göre ise ayarlarda yer alan Bluetooth kısmında HID profili seçilebilecek ve bu profil sayesinde akıllı telefonunuzu bluetooth şekilde klavye yada fare gibi donanımlara çevirebileceksiniz. Bu işlev ile telefonunuzu bilgisayarınızın bir aksesuarı gibi kullanabileceksiniz.

İlk olarak bu durum 2014'te gerçekleşen konferansta Qualcomm tarafından HID desteğinin donanımlara ekleneceği açıklanmıştı. Şuan için birçok Snapdragon setinde yer alan bu özelliğin yazılımsal destekleri geliştirilmeye başlandı. 2019 yılı ile beraber Android 9 serisi sayesinde bu destek ve teknoloji gerçekleşmiş olacak. Cihazlarınızı tıpkı bir çevre birimi gibi kullanmak için Android 9.0 işletim sistemine sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım.





PAYLAŞ