Android P ile bir çentik daha geliyor! - Haberler - indir.com

Android P ile bir çentik daha geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 09:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google, en yeni Android P geliştirici önizlemesinde (DP2) iki çentikli ekranlar için destek sağladı. 9to5Google tarafından görüldüğü gibi, geliştiriciler yalnızca uygulamalarının bir merkez veya köşe çentikli bir görünüme nasıl bakacağını değil, aynı zamanda hem üst hem de alt çentikle nasıl görüneceğini görecekler.

Android P geliştirici önizlemeleri, geliştiricilerin, gelecek akıllı telefonlar ve teknolojiler için kendilerine öncelik verilen bir sonraki büyük Android sürümü ile uyumluluk için uygulamalar hazırlamanın bir yolunu sunuyor. En son ön izlemenin (dün yayınlanan) bir parçası olan çift çentik desteğiyle, bu tür bir tasarımın gelecekte üretilebileceği iyi bir şansı var.

Aslında, üreticiler zaten bunu iki çentikli planlama cihazları olarak görüyorlar. Nisan ayı sonlarında ortaya çıkarılan patentler, ZTE'nin bunun bir çift-çentikli ekrana sahip bir cihaz olduğunu düşündüğünü ortaya koymaktadır. ZTE'nin patentleri, bir kamera için üstte küçük bir çentik ve ev düğmesinin altındaki bir çentiği gösteren bir telefon olacağı tahmin ediliyor.

Haziran'da gelebilir!

Mart ayında yayınlanan orijinal geliştirici önizlemesi çentik desteğini dahil ettiğinde, bunun Google'ın Pixel 3'e bir çentik eklemeyi planladığı anlamına geldiği düşünülüyor. Ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenen telefon ile çift çentiği devre dışı bırakmak için çok geç olabilir. 

Çentikler, Android cihazlarda çok bölünmüş bir özellik olmasına rağmen, son zamanlardaki akımı, burada kalmak konusunda yeterince sevildiği gözüküyor. En azından yeni geliştirici önizleme, iki-çentik olasılığına hazırlanmak için zaman ayıracak ve onlar için daha fazla destek sunacak.

Google dün, Haziran ve Temmuz aylarında piyasaya sürülen üç daha geliştirici önizlemesi olacağını doğruladı. Android P, Q3 2018'de bir son sürüm olarak gösterileceği kesinleşti.

 





PAYLAŞ