Android P İle Ayarlar Sekmesi Yenileniyor - Haberler - indir.com

Android P İle Ayarlar Sekmesi Yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android'in en yeni sürümü olan Android P ile beraber birçok yenilik ve iyileştirme bulunacak. Şimdi ise sürümün ayarlar sekmesinde baştan aşağı bir tasarım yeniliğinin olacağı belli oldu. Bu yeni arayüz daha işlevsel ve pratik bir yapıda bulunacak. Android 8.1'in son sürümünde Ayarlar menüsü beyaz zemin üzerinde tek renge sahip simgeler yer alıyordu. Ancak işlevsellik kısmında kullanıcının aradığını bulma noktasında durumları zorlaştırıyordu. Şimdi ise geliştiriciler bu durumu göz önünde bulundurarak Ayarlar sayfasını daha renkli bir hale getiriyor. Artık simgelerin her biri farklı bir renge sahip olacak.

Ayarlar menüsündeki bu değişiklik haricinde diğer menülerin aynı olacağı gözüküyor. Ayarlar menüsündeki yerleşim ve sıralama aynı olurken Google tarafından bu sayfanın sadece görsel tarafı güncellenmişe benziyor. Samsung'un TouchWiz arayüzündeki ayarlar sekmesinde ise renkler benzer olsa da farklı bir yapıda geliyordu. Android P'nin yuvarlak ikonlarına benzer bir içeriğe sahip olan TouchWiz'in öne çıkan noktalarından birisi ise ayarları kategorilere bölmüş olmasıydı.

Şimdi ise Android P'de tekrardan güncellenecek bu ayar sayfası hem görsellik hemde işlevsellik anlamında dahada iyileştirilmiş olacak. Bakalım yeni sürüm çıkana kadar ne kadar daha değişiklik yapılacak göreceğiz.





PAYLAŞ