Android P Çentik Sevmeyenleri Üzecek - Haberler - indir.com

Android P Çentik Sevmeyenleri Üzecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-13 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 Yılında teknoloji devi Apple tarafından sunulan iPhone X modeli performansının yanı sıra çentik yapılı tasarımı ile en fazla konuşulan cihazlardan birisi olmuştu. Birçok kitle bu durumu beğenirken beğenmeyen tarafta yer alıyordu. Şimdi ise bu çentik durumuna Android'de dahil oluyor ve 2018 yılında 'çentikli' Android akıllı telefonlar göreceğiz. Özellikle Google cephesinden bu konu ile alakalı yeni adımlar beklenirken yeni Android sürümü olan Android P için ise önemli yeniliklerin olması bekleniyor. İfade edilenlere göre Google kamera ve sensörleri bu çentiklere modellere yazılımsal bir şekilde entegre etmek istiyor.

Donanımsal farklılıklar yazılım deneyimini etkilediği için bu durumu en iyi hale getirmek adına çalıştıklarını belirtiyorlar. Bu noktada birçok yeni modelin olacağı ve başlıca olarak Essential Phone serisinin çentik ile geldiğini ve Android P ile beraber yazılımsal anlamda dahada dikkat çekeceklerini belirtiyor. Diğer yandan yeni sürüm ile beraber Google Asistant tarafında da bazı yenilikler bulunuyor ve şirket asistanı üçüncü parti uygulamalar için entegre hale getirmeye hazırlanıyor. Yeni işletim sistemi ile beraber dijital asistan sisteminin dahada ön planda olması bekleniyor.

Önümüzdeki I/O Geliştiriciler Konferansı ile beraber tanıtılması beklenen yeni Android sürümünün varolan modellere gelmesi beklenmiyor. Bu noktada 2018 model amiral gemilerinde yeni sürümü görebileceğiz.





PAYLAŞ