Android Oreo ve Pie Kullanım Oranları Dikkat Çekiyor - Haberler - indir.com

Android Oreo ve Pie Kullanım Oranları Dikkat Çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 09:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android’in son sürümlerinden birisi olan Oreo sürümü piyasadaki yaklaşık 1 yıllık ömrünü geride bıraktı. Çıktığı ilk dönem Android üreticileri tarafından yavaş bir şekilde dağıtılan bu sürüm şu sıralarda iyi bir ivme yakalayarak Android pazarında iyi bir yere yerleşti. Google cephesinden mobil işletim sürümü olan Android için kullanım oranları bazı dönemler yayınlanıyor. Bu dönemlerden birisi geldi ve Android’in piyasadaki dağılım oranı yayınlandı. Son rakamlara göre 2017’de piyasa girmiş olan Android Oreo’nun yükselişte olduğu gözükürken, geçtiğimiz Ağustos’ta tanıtılan şuan için son sürüm Android Pie henüz istatistiklerde yer almıyor.

Android Kullanım Oranları

LG Q6 İçin Android Oreo YayınlandıLG Q6 İçin Android Oreo Yayınlandı

Rakamlara gelecek olursak Android ekosistemin de kullanım oranı yüzde 19.2 ile Android Oreo sürümü bulunuyor. Bu Oreo versiyonu önceki aya göre yüzde 4.6’lık bir yükseliş sergilemiş durumda. Oreo’nun bir önceki nesil sürümü olan Android Nougat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4’lük bir yükseliş gösteriyor. 2016 yılında kullanıma sunulan Nougat sürümü ise tam yüzde 29.3’lük kullanım oranı ile en popüler Android sürümü olarak zirvedeki yerini koruyor. Bir önceki ay Nougat sürümü yüzde 30.8 rakamı ile zirvede yer alıyordu.

Android’in Marshmallow sürümüne baktığımızda ise yüzde 21.6 ile popüler ikinci sürüm olarak görüyoruz. Eskiyen sürümlerden olan Android Lollipop ise yüzde 18.3 kullanım rakamlarınu sürdürüyor. KitKat yüzde 7.8 ve Jelly Bean ise piyasada yüzde 3.2’lik cihazlarda hala yerini koruyor. Android Oreo ilk senesinde Nougat’ı arkasında bırakmış oldu. Oreo’nun bu yükselişi sürerken en güncel sürüm olan Android 9.0 Pie ise henüz listeye girmemiş durumda. Google’ın Android güncellemeleri tarafında daha hızlı dağıtmak için Project Treble benzeri bir girişimde yer alması bekleniyor. Bakalım yeni yıl ile beraber Android sürüm kullanımları ne derece artacak göreceğiz.  


Xiaomi İçin Beklenen Oreo Güncellemesi GeldiXiaomi İçin Beklenen Oreo Güncellemesi Geldi
Samsung'un Oreo Güncellemeleri 2019'a KalabilirSamsung'un Oreo Güncellemeleri 2019'a Kalabilir

PAYLAŞ