Android Oreo ve Android Nougat Güncellemelerin Arasındaki Görsel Farklılıkları - Haberler - indir.com

Android Oreo ve Android Nougat Güncellemelerin Arasındaki Görsel Farklılıkları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-25 10:20:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Teknoloji

Android 8.0 ya da diğer ismiyle Android Oreo geçtiğimiz günlerde tanıtıldı ve Google Pixel telefonlar için yayınlandı. Bizde indir.com olarak sizler için Android O ile Android N arasındaki görsel farklılıkları derledik.

Android Oreo ismi verilmiş olan yeni işletim sistemi, yapılmış olan değişikliklerden ziyade kullanıcı deneyimini güçlendirecek dokunuşlara imza atılıyor. Android Oreo'daki en büyük yeniliklerden sadece bir tanesi olan Apple'ın 3D Touch özelliğine benzer bir şekilde uygulama simgesine uzun basılı tutunca menüde açılmış olan son bildirim ve uygulama widget'ları.

Pencere içinde pencere görünümünde de geliştirilmeler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Önceki belirli Android telefonlarda olmuş olan özellik, Android'in standart bir parçası haline gelmektedir. Tasarımsal anlamında yapılmış olan değişikliklere baktığımızda.

Minimalist dokunuşlar, uygulama simgelerini ister kare ister ise dairesel yapabilme, daha da açık tonlarda kısayol araçları, yenilenmiş ayarlar menüsü ve tasarımı baştan aşağı yenilenmiş olan kamera uygulamasının imkanını kullanıcılarına sunuyor.

Android Oreo ve Androuid Nougat'ın tasarımsal olarak farklılıklarına aşağıdaki fotoğraflardan bakabilirsiniz.

(Sol taraftaki fotoğraflar Android Oreo. Sağ taraftaki fotoğraflar ise Android Nougat)

 

 

 

 

 

 

 





PAYLAŞ