Android Oreo ile iOS 11 Karşı Karşıya! Hangisi Daha İyi? - Haberler - indir.com

Android Oreo ile iOS 11 Karşı Karşıya! Hangisi Daha İyi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Şuan için iOS tarafından en son sürüm iOS 11 olurken, Android tarafında ise en son ve en yeni sürüm Android 8.0 Oreo sistemi oluyor. Her iki platformun birbirlerine sağladıkları avantaj ve dezavantajlar bulurken, rekabet tüm hızıyla devam ediyor diyebiliriz. iPhone kullanıcıları iOS'un stabile yapısından hoşlanırken, kişiselleştirme noktasında ise Android kullanıcılarının bir artısı bulunuyor. Çeşitli artılar ve eksiler bulunurken gelin şimdi Android Oreo ile iOS 11 karşılaştırmasını yapalım.

Android Oreo vs İOS 11

Resim İçinde Resim

Apple'ın iOS 9 sürümünden beri sunmuş olduğu bu özellik, Android cephesinde Oreo ile beraber geliyor. Tabletlerde desteklenmeyen bu özelliği hem iPhone hemde Android kullancıları kullanabilmektedirler. PIP modu olarakda adlandırılan bu özellik ile bir ekran üzerinden birden fazla uygulama çalıştırılması mümkün olmaktadır.

Bildirimler

Android kullanıcılarının sevmediği noktalardan birisi olan Bildirimler paneli kısmında uygulama simgesi üzerinde kaç adet bildirim olduğu yazmaması bir eksi olarak gözüküyor. Google ise bu noktada Oreo ile beraber uygulamadan gelen bildirim sayısını simgenin sağ alt köşesinde yazacak.

Uygulama simgesine basılı tuttuğunuzda ise uygulama hakkında etkileşim seçenekleri ekranda belirecek. Buda tıpkı iOS'un 3D Touch özelliğine benzeyecek diyebiliriz.

Akıllı Kopyalama Sistemi

Google, Oreo ile beraber artık bir metinin kopyalanma ve yapıştırma işlemlerini daha basit bir hale getirmiş durumda. Akıllı metin seçimi olarak isimlendirilen bu yeni özellikte eğer kopyalamanız gereken bir metin bulunuyorsa, örnek olarak bir telefon numarası kopyaladığınızda Ara ve Google maps gibi seçenekler otomatik olarak algılanacak. Buda iOS 11'de yer alan bir yapay zeka yardımı ile getirilecek özelliklerden biri diyebiliriz.

Otomatik Şifre Doldurma

Android kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bu özellik ile kullanıcıların şifreleri otomatik bir şekilde doldurulabilecek. Uygulamalar içerisinde bilgiler bir defa girildiğinde diğer uygulamalarda bu durum yapay zeka yardımı ile anlaşılıp otomatik bir şekilde doldurulabilecek.

 





PAYLAŞ