Android Oreo İle Gelen Yenilikler - Haberler - indir.com

Android Oreo İle Gelen Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-23 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın en yeni işletim sistemi sürümü olan Android 8.0'in resmi olarak adının Oreo olacağı ortaya çıktı. Final sürümü ile karşımıza gelen bu yeni sürümün yeniliklerine dair bilgilerde açıklanmaya başladı. Android Oreo resmi çıkışını gerçekleştirdi ve bu sürümü kullanan ilk cihazlar ise Google'ın Nexus ve Pixel serisi akıllı telefon modelleri olacak. Sonrasında ise Android One platformuna dahil olan akıllı telefon modelleri bu yeni sürüme sahip olacaklar. Android Oreo ile artık Android akıllı telefon sahipleri cihazlarına daha fazla kontrol sağlayabilecekler. Bu noktada işlevsellik ve detay kontroller arttırılmış gibi gözüküyor. Diğer yandan pil ve performans noktasında da yeni bir Android deneyimi yaşatacak diyebiliriz.

Android Oreo Yenilikleri

Yeni sürüm ile gelen ilk dikkat çekici yeniliklerden birisi ise Apple'ın 3D Touch özelliğine benzeyen Uygulama Rozet özelliği oluyor. Bu uygulama rozeti ile uygulama simgesi üzerine basılı tutulduğunda alınan son bildirimler ve son widgetlar gibi bilgiler gözükebilecek. Diğer bir Oreo farkını ise yeni 'Picture-in-Picture' noktasında görüyoruz. Bu özellik ile masaüstündeki pencere kullanım özelliği mobile gelmiş oluyor. Artık kullanıcılar aynı anda birden fazla görseli ekran üzerinde üst üste şekilde açabilecekler.

Standart Android emojileride yenileniyor ve Android Oreo ile beraber 60'dan fazla yeni emoji ekleniyor. Ayrıca gelişmiş bir bildirim yönetimi özelliğini ek olarak görüyoruz. Artık arka planda çalışan uygulamalar içinde detaylı kontrol imkanı kullanıcılara sunulacak. Cihazlar yeni sürüm ile beraber genel pil ve performans artışıda yaşayacaktır.





PAYLAŞ