Android O İle Yeni Dosya Sistemi Geliyor - Haberler - indir.com

Android O İle Yeni Dosya Sistemi Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-21 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Dünyanın en çok kullanılan ve popüler işletim sistemi olan Android, mobil platformların gözdesi halinde diyebiliriz. Özellikle Google tarafından her güncelleme ile yeni yeteneklere kavuşan bu işletim sistemi, birçok yeniliğide beraberinde getiriyor. Android 7 Nougat ile şuan piyasada yoluna devam eden Google'ın yeni Android sürümünün adı ise Android O serisi olması bekleniyor. KitKat serüveni ile başlayan bu isimlendirme Android 8 versiyonu ile devam ediyor. Son gelen bilgilere göre ise Android O versiyonu ile beraber, Google yeni bir dosya sistemine geçiş yapıyor. Normal şartlarda SDcard gibi FUSE sistemi kullanılıyordu. Fakat Android O ile değişen noktalar arasında olacak olan FUSE yerine SDCardFS dosya sistemi kullanılmaya başlanacak.

Hali hazırda kullanılan FUSE dosyalama sisteminde kullanıcılar SD kartlarına bir şeyler saklamak istedikleri noktada bazı sorunlar ortaya çıkıyordu. Herhangi bir veri saklanacağı zaman sekiz adımlı bir işlem gerçekleşiyordu. Buda telefon ve SD kart arasındaki dosya sisteminde oldukça yavaşlamalara sebebiyet veriyordu. Fakat Android O ile kullanılmaya başlanması hedeflenen yeni SDCardFS sistemi ile bu sorun ortadan kalkacak ve SD kart ile telefon arasında yapılacak olan dosya işlemleri oldukça hızlı gerçekleşecek.

SDCardFS sistemi normal şartlarda Samsung tarafından geliştirildi ve Google ise Android O ile bu sistemi kullanacağı düşünülmekte. Bu yeni dosya sistemi ile beraber çift önbellek ve sanal depolama alanındaki FAT32 eksikliklerinde ortadan kalkması bekleniyor. Yani bu yeni sistem ile beraber harici olan SD kart depolama optimizasyonu Android O ile oldukça iyi bir seviyeye gelecek. Yeni sistemin getireceği diğer tüm detaylı bilgiler yakın zamanda belli olacaktır.





PAYLAŞ