Android O ile Güncellemeler Gecikmeyecek - Haberler - indir.com

Android O ile Güncellemeler Gecikmeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-17 13:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın Android güncellemelerini verirken yaşadığı sıkıntılar uzun süredir devam ediyor ve biliniyordu. Söz konusu dağıtımda ortaya çıkan yavaşlık genelde telefon üretici firmanın modelini gerek arayüz gerekse çeşitli kişiselleştirmelerinden ötürü Google ise güncellemeyi sorunsuz vermek adına yoğun bir şekilde çalışıyordu. Fakat şirket tarafından yapılan açıklama ile yeni Android sürümü olması beklenen Android O ile beraber artık üreticilerin yeni Android sürümlerini kullanıcılara hem daha hızlı hemde daha kolay bir şekilde verebileceği ifade edildi. Yeni yaklaşım ve sistem ile beraber 'Project Treble' ismi verilen bu yöntem ile üreticilerin telefonlarını bir sürü yazılım değişlikliğine gerek kalmadan güncellemenin verilmesi olanak sağlanacak.

Bu noktada Google, Android üzerinde yaptığı sistemsel çalışmaları diğer üreticilerin çalışmaları ile ayırmıştı. Bu noktada Android'in en yeni yonga çipsetlerinde bile çalışması sağlanabiliyordu. Google ifade ettiği gibi Project Treble sistemi doğru işlenirse Lenovo, Samsung gibi üreticiler Qualcomm'un yonga setlerini beklemeden Android güncellemelerini kullanıcılara vermeye başlayabilecekler. Project Treble, Android cihaz üreticilerinin önünde bulunan çeşitli çipset sorunlarını kaldırıp kaldırmayacağı bilinmiyor. Fakat üreticilerin kendi telefonlarındaki özellikleri işlemeye devam ederken Android kodunu güncelleme zorunluluğunda olup olmadığıda yine belirsizliğini koruyor.

Fakat en nihayetinde Project Treble ile Android ekosisteminin ortaya çıkardığı birçok sorunu ortadan kaldırması hedefleniyor. Ayrıca şuan piyasada bulunan mevcut en yeni ve güncel Android sürümü olan Android Nougat yayınlanmasından sekiz aylık bir süre geçti ve piyasadaki cihazların yüzde 7 seviyesi bu sürümü kullanıyor durumda. Nougat sisteminden dört yıl önce piyasaya giren Android Jelly Bean ise daha fazla cihaza yüklü konumda. Google'ın önümüzdeki hafta gerçekleştirmesi beklenen I/O 2017 konferansı ile beraber Android O hakkında tüm detay ve özelliklerin paylaşılması bekleniyor.





PAYLAŞ