Android Kullanıcıları Uygulamalarda Ne Kadar Vakit Geçiriyor - Haberler - indir.com

Android Kullanıcıları Uygulamalarda Ne Kadar Vakit Geçiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-27 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde akıllı telefon kullanım oranı bir hayli yoğun olurken, cihazlar için geliştirilmiş olan uygulamalarda önemli bir rol oynuyor. Android tarafı için kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği zaman yayınlanan bir rapor ile belli oldu. Google'ın Android ekosistemi dünyanın en büyük uygulama mağazası olan Google Play Store'a sahip durumda. Uygulama noktasında bir hayli zengin olan bu platform kullanıcıları üzerinde büyük bir vakit geçirtiyor. App Annie analiz şirketi tarafından yapılan araştırma ile 2017'nin üçüncü çeyreğinde tam 325 milyar saat uygulama başında geçirmiş durumda.

Tam 37 milyon yıla eş değer olan bu rakam 2016 yılında ise aynı döneme göre yüzde 40 artış sağlamış durumda. Aynı çeyrekte iOS ile Android tarafındaki uygulama indirmelerinin 26 milyar olduğu ve bu konuda yüzde 8'lik bir artış olduğu gözüküyor. Bu iki büyük mobil platform uygulama marketlerini son hızda büyütmeye devam ediyor. App Annie'ye göre iOS kullanıcıları uygulama içerisinde rakibe göre daha fazla para harcıyor. 2017 yılının üçüncü çeyreğinde ise 17 milyar doları bulan marketler geçen yılan göre yüzde 28'lik bir artış sağlamıştı.

İki platformun 2018 yılında 240 milyar uygulama indirme seviyesi göreceğini belirten analiz sitesi toplam harcamanın ise 100 milyar dolar seviyesine erişeceğini ifade ediyor. Bakalım hem istatistiksel hemde ekonomik anlamda oldukça yüksek rakamlara erişen marketlerin önümüzdeki yıllardaki durumu ne olacak göreceğiz.





PAYLAŞ