Android kullanıcıları isyan etti, kaldırılan Spotify özelliği geri geliyor - Haberler - indir.com

Android kullanıcıları isyan etti, kaldırılan Spotify özelliği geri geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android kullanıcılarının kaldırılmış olan ve bir süredir tepki göstermiş olduğu bir Spotify özelliği tekrardan geri getiriliyor. Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, geçtiğimiz aylarda resmi forum üzerinde duyurmuş olduğu bir yazı ile beraber Android kullanıcılarına sunmuş olduğu widget’ın kaldırılacağını açıklamıştı. Bu widget özelliği ile cihazların kilit ekranından ve bildirim paneli bölümünden kontrol imkanı sağlanıyor. Ancak Spotify bu widget’ın işlevsizleşmesinden ötürü böyle bir kararı aldığı düşünülüyordu. Yaşanan gelişme ile beraber yayınlanan yeni bir yazı ile widget’ın geri getirildiği açıklandı. “Sizin fikirlerinize önem veriyoruz ve widget konusunda bazı görsel ve performans geliştirmeleri yaptığımızı söylemek istiyoruz. Gelecek güncellemeyle beraber widget’lar da geri dönecek.”

Spotify’ın Bu Özelliği Geri Dönüyor

Spotify'ın 2019 Yazı Dinlenme Oranları AçıklandıSpotify'ın 2019 Yazı Dinlenme Oranları Açıklandı

Kullanıcıların tepkisi üzerine widget özelliği Spotify’a geri getirilirken, tüm yenilik bundan ibaret olmayacak. Öyle ki bu yılın Şubat ayında Spoitfy uygulaması tasarımsal açıdan bir değişikliğe gitmiş ve çalan şarkının göründüğü ekranda bulunan “Tekrarla” butonu kaldırılmıştı. Kullanıcılar bu kaldırılan “Tekrarla” butonuna ise menü tuşuna basarak erişebiliyorlardı. Ancak doğrudan erişilememesi ve birkaç adımdan oluşması yine kullanıcılar tarafından tepki görmüştü. Yine benzer olarak tepki gösteren kullanıcılar için tekrar Mart ayında Tekrarla butonu çalan müziğin olduğu ekrana getirilmek zorunda kalındı.

Bu geri dönüş hamleler ile Spotify’ın kullanıcıların kullanım deneyimini ne kadar çok önemsediğini gösteriyor. Bakalım geri dönen bu Spotify özelliği ne zaman kullanımda olacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Rap sanatçısı Eminem Spotify'a dava açtıRap sanatçısı Eminem Spotify'a dava açtı
Spotify'de müzik nasıl gizlenir?Spotify'de müzik nasıl gizlenir?

PAYLAŞ