Akıllı telefonların kilit ekranlarında Android tarafında acil arama butonu bulunuyor. Bu söz konusu acil arama butony bazı zamanlar hayat kurtarıcı nitelikte olabiliyor. Herhangi bir panik halinde kilit ekranındaki şifreyi girip arama bölümüne ulaşıp ve oradan numara çevirmek sıkıntılı durumlar oluşturabilir. Google ise Android kilit ekranlarına herhangi bir acil durumda bu seçeneği yerleştirerek hem zaman kazanmayı hemde pratikliği devreye sokmuş durumda. Ancak kimi zamanda Android kullanıcılarının bu acil arama butonuna ellerinin değmesinden ötürü, gereksizce bu hatları arama sorunları ortaya çıkabiliyor.

Bizde sizlere bu içeriğimizde, akıllı telefonlarınızdaki kilit ekranında bulunan acil arama butonunu kaldırmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Özellikle sizin ve küçük çocuklarınız yapabileceği yanlış aramaların önüne geçebilmek adına dilerseniz bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi gelin Android kilit ekranındaki acil arama butonunu kaldırmak için gerekli olan işlemlere bakalım.

Android Kilit Ekranındaki Acil Arama Butonunu Kaldırmak

Android telefonunuza yükleyeceğiniz yardımcı bir araç ile yapacağımız özelleştirme sonucundan acil arama butonunu kaldırabileceğiz. İlk olarak Google Play Store mağazasına giriş yaparak gerekli olan Hi Locker ‘ Your Lock Screen uygulamasını indirerek telefonunuza yükleyin.

  • Gerekli olan Hi Locker ‘ Your Lock Screen uygumalasını indirdiyseniz telefonunuza kurun.
  • Kurulum işlemi sonrasında uygulamayı açın ve varsayılan kilit ekranınızı devre dışı bırakarak Hi Locker seçeneğini aktifleştirin.
  • Yeni kilit ekranınızda artık acil arama butonunu görmeyeceksiniz.

Ayrıca Root işlemi görmüş ve Xposed Installer yüklü olan bir akıllı telefonlar ise bu durumu farklı bir işlem ile yapabilirsiniz. LockScreen Tweakbox isimli modülü yükleyerek Hiding Emergency Call seçeneğini aktif edin ve kilit ekranındaki acil arama butonunu kaldırmış olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir