Android Kameraya Yeni Yüz Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Android Kameraya Yeni Yüz Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 21:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Android işletim sisteminde Google tarafından yapılan son düzenlemelerde yüz konusunda daha gelişmiş özelliklerin eklendiği tespit edildi. 

Project Soli gibi el ve yüz odaklı olarak farklı teknolojilere geliştiren Google, Android kamerası daha da geliştirmeyi hedefliyor. Android erişilebilirlik paket uygulamasının Beta sürümünde ilk olarak öne çıkan yeni özellik, bazı fiziki engelleri olan kullanıcıların daha kolay bir şekilde telefonu kullanmasını hedefliyor.

Camera Keys Özelliği Görüldü

Yeni beta sürümde dikkat çeken mevcut gelişme, Camera Keys olarak adlandırıldı. Elde edilen ilk bilgilere göre konuşamayan ya da elini kullanamayan kullanıcıların, telefonları kamera üzerinden yapılacak ön izlemeler sayesinde daha kolay bir şekilde yönetilmesinin amaçlandığı belirtildi. Yeni özellik telefonlardaki ön kamerayı kullanacak. Bu bakımdan kullanıcılar kolay bir şekilde mevcut özellikten yararlanabilecek. 

Açıklamalara göre ağzın açılması, gülümseme, kaşların kaldırılması, sola bakma, sağa bakma ve yukarı bakma gibi farklı yüz ifadeleri ile farklı işlevler yerine getirilebilecek Üstelik kullanıcılar telefonlarda yapılacak ilk yapılandırma sonrası kendine göre özel bir şekilde bu hareketleri kişiselleştirilebilecek. Kullanıcılar mevcut eylemler sayesinde ana ekrana gitme, ileriye veya geriye kaydırma, uzun süreli basılı tutma gibi pek çok farklı işlevi yapılabilecek.

XDA’da keşfedilen bu özellik için kullanıma yönelik çok fazla detay bulunmuyor. XDA uzmanlarına göre erişilebilirlik paketi önce Android 12'ye gelecek. Ancak Android 11 ile uyumlu olması da ihtimaller arasında. 

Ne zaman kullanıma sunulacağı ve hangi işletim sistemlerinde destekleneceği bilinmese de özellikle Google tarafından engelli bireylere yönelik böylesine bir özelliğin kullanılması dikkat çekici. Android Accessibility Suite için yaptığı yenilikler ile erişilebilirlik hizmetlerini daha da geliştirmeyi amaçlayan Google, şimdiden kullanıcılardan olumlu dönüşler almayı başardı. Üstelik uzman değerlendirmelerine göre kullanıcılar mevcut özelliği kullanırken USB veya Bluetooth aracılığıyla daha gelişmiş özelliklere sahip olabilecek. Yeni özellik için paylaşılan ilk ekran görüntüleri ise şu şekilde;

Kamera özelliği etkin olduğunda, kameranın aktif olarak kullanıldığını bildiren kalıcı bir bildirim simgesi de ekranda yer alacak. Böylece kullanıcılar kameranın kullanılıp kullanılmadığını ya da mevcut özelliğin etkin olup olmadığını da bu bölüm üzerinden kolay bir şekilde kontrol edilebilecek. Önümüzdeki günlerde mevcut özellik hakkında Google tarafından daha kapsamlı bir şekilde tanıtımların yapılması bekleniyor.





PAYLAŞ