Android işletim sisteminde kurallar sil baştan! - Haberler - indir.com

Android işletim sisteminde kurallar sil baştan!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 11:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, Avrupa Birliği ile yaşadığı sorunların artından politikalarını değiştirmek için düğmeye bastı. İşte Google’ın değiştirmeyi planladığı düzenlemeleri.

Google Android işletim sistemindeki mevcut politikaları nedeniyle AB’den yüklü miktarda para cezası almıştı. Benzer sorunlarla tekrar karşılaşmamak adına önlem almak isteyen firma, üreticilerin çok fazla hoşuna gitmeyecek değişiklikler planlıyor. Bu konuda en çok dikkat çeken ise mobil cihaz üreticilerden lisans ücretinin alınmasını öngörülmesi.

Asus Zenfone 4 Selfie için Android 8.1 Oreo YayınlandıAsus Zenfone 4 Selfie için Android 8.1 Oreo Yayınlandı

Bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin ardından artık üreticiler lisans ücreti ödemek durumunda kalacak. Bu ücretin ne kadar olacağı ve nasıl uygulanacağı net olarak açıklanmamış olsa da paranın ödenecek olması üreticilerde memnuniyetsizlik yaratabilir. Aynı zamanda bu durum telefon fiyatlarında da yansıyabilir.

Dünyanın En Çok Kullanılan İşletim Sistemi Android Oldu

Google sorun yaşamak istemiyor

Konuyla ilgili önemli bir açıklama Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer’den gelirken AB ile yeniden karşı karşıya gelinmek istenmediğini ve 4.3 milyar Euro’luk cezanın ardından yeniden ceza almamak adına önerilerin sunularak görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Açıklamada firmalarla tek tek görüşerek anlaşmaların revize edilmeye başlandığını da belirten başkan yardımcısı, Samsung ve Huawei gibi markaların Android dışı telefon çıkarmalarına da olanak sağlandığını belirtti.

İşletim Sistemleri'nin Tarihi ve Android (Video)

Değişiklikler 29 Ekim’de gerçekleşecek

Açıklamalara göre telefonlarda yer alan Google Harita gibi Google servisleri için üreticilerin ödeme yapması gerekecek ve Android sisteminin kullanıldığı her cihaz bu kapsam altına alınacak. Bu doğrultuda ise sadece telefonlar için değil tablet gibi Android sistemini kullanan diğer sistemler de kapsanacak.

Android işletim sistemleri için en iyi 15 oyun


Nokiaa 5.1 Plus İçin Android MüjdesiNokiaa 5.1 Plus İçin Android Müjdesi
Android Pie'da Yedekleri Kilit Ekranı Şifresi İle KorunacakAndroid Pie'da Yedekleri Kilit Ekranı Şifresi İle Korunacak
Google Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı AçıklandıGoogle Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı Açıklandı

Android Açılış Ekranı Şifresi Nasıl Kırılır?


PAYLAŞ