Android işletim sisteminde güç tasarrufunda yeni teknoloji - Haberler - indir.com

Android işletim sisteminde güç tasarrufunda yeni teknoloji

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Telefonların büyük bir bölümünde kullanılan Android işletim sistemine yönelik yeni bir gelişme yaşandı. İşte yeni teknoloji.

Android işletim sisteminde, telefonun daha uzun bir süre kullanım sağlayabilmesi adına yeni bir teknik geliştirildi. Yeni teknik ile birlikte günümüzde kullanılan teknoloji ve yöntemlere nazaran daha iyi sonuç elde edildiği gibi herhangi bir kısıtlamaya da gidilmedi.

Android Wear Bataryayı Dengeli KullanmakAndroid Wear Bataryayı Dengeli Kullanmak

Android Telefonu Daha Verimli Kullanmanın Yolları

Yeni tekniğin farkı ne?

Araştırmacılar yeni tekniğin gelişiminde ekran pikselliğini ön plana aldı. Bu sayede uygulamaların arka planda çalışmasını engelleme ya da ekran parlaklığı gibi bilinen teknolojilere gerek kalmadığı gibi cihaz daha uzun süreli pil kullanımı sundu. OLED ekrana sahip cihazlarda etkin olan bu yeni yöntemde temel amaç ekranın piksel piksel aydınlatılması ve karartılması.

Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nde yapılan bu araştırma ekran parlaklığını yüzde 25’e varan tasarruflu hale getiriyor. Böylece kişilerin herhangi bir ek işlem yapmasına gerek kalmadan telefon kullanımı sırasında yüzde 25’e varan bir pil avantajı elde etmesi sağlanıyor. OLED’in çalışma sisteminden yola çıkarak hazırlanan bu yöntem dünyada bir ilk. Daha önce OLED ekranların güç tasarrufu konusunda farklı çalışmalar yapılmış olsa da ekranın piksellerinin tek tek karartılması bu aşamada bir ilk.

Kullanıcılara yararı olacak mı?

Bu araştırmanın şu anda normal telefon kullanıcıları tarafından kullanılması mümkün olmazken mevcut tekniğin stabil hale gelmesi telefon dünyasında bir yenilik yaratabilir. 


Batarya Ömrüne Ciddi Katkı Sağlayacak 4 İpucuBatarya Ömrüne Ciddi Katkı Sağlayacak 4 İpucu

PAYLAŞ