Android işletim sisteme sahip en iyi televizyonlar - Haberler - indir.com

Android işletim sisteme sahip en iyi televizyonlar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-26 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemi bulunan en iyi televizyonlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Akıllı televizyon sahibi olmak isteyen kullanıcıların karşısına çok sayıda seçenek sunulur. Bunlar arasından tercih yaparken en önemli kriterlerden biri cihazların işlem sistemidir. Seçimi Android'den yana kullananlar için bu listemizden faydalanabilirsiniz. Android işletim sistemli en iyi televizyonlar listesine göz atabilirsiniz. 

Akıllı televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler

Android işletim sistemi bulunan akıllı televizyonlarda ilk olarak temel özelliklere dikkat edilmelidir. Bu bağlamda ise ilk olarak televizyonun boyutunu kullanacağınız odanın büyüklüğüne göre belirlemelisiniz. Seçtiğimiz ekran ölçülerine göre de çözünürlük özelliğine bakmalısınız. Ek boyutunda büyüme oldukça çözünürlük özelliğinin de artması size yüksek görüntü kalitesi sunar. Özellikle de büyük ekranlı ürünlerde 4K çözünürlüğün altına inmemekte fayda vardır Diğer bir açıdan ise bütçeniz kısıtlıysa küçük boyutlu cihazlarda FHD görüntülerde ihtiyacınızı karşılar. Çözünürlük özelliğinin ne olduğuna değinmek gerekirse, ekrandaki görüntüyü oluşturan piksel sayısını gösterir. Piksel sayısında artış oldukça ortaya daha net görüntüler çıkar. Bir diğer açıdan ise Android işletim sistemine sahip en iyi televizyonlar listesinde, bir istisna dışında 4K cihazlarda yer alıyor. Televizyonunuzun Android işletim sitemine sahip olması size uygulama ve yetenek anlamında kaliteli bir kullanım sağlar. Ancak iyi bir işlemciye sahip olmayan cihazlar hız konusunda size sorun yaşatabilir. Özellikle de bütçe dostu modellerden yana seçim yaparken deneyimlemekte fayda vardır. 

Android işletim sistemli en iyi televizyonlar

Hazırlanan bu listede astronomik fiyatlı ürünler yoktur. Fakat üst sınıf olarak değerlendirilen birkaç cihazda, fiyat performans odaklı ve bütçe dostu özelliğine sahip modeller yer alıyor. 

Sony KD-49XH8196 49’’

Genel olarak yetenekleriyle ön plana çıkan Sony, 4K çözünürlük özelliği ile sunuluyor. 49 inç boyutundaki televizyon, 4K X-Reality PRO işlemcisi sayesinde düşük çözünürlüklü görüntüleri de 4K’ya yükselterek yüksek performans sergiliyor. HDR ve Dolby Atmos desteği de kullanıcılar tarafından beğeniliyor. Aynı zamanda cihazda, Android işletim sistemi sayesinde zengin uygulama yelpazesi ve Google Asistan yer alıyor.

Philips 50PUS8505 50’’

Android işletim sitemi bulunan en televizyonlar listesinde Philips’in ambilight özellikli modeli de yer alıyor. Cihaz, Dolby Vision ve Dobly Atmos ile seyir keyfini artırıyor. Aynı zamanda oyun moduna sahip olan bu televizyon, konsol kullanıcılarının ilgisini çekiyor. Diğer bir açıdan ise Android'le gelen bu modelde Google Play mağazası ve Google Asistan da yer alıyor. 

Vestel 50UA9600 50’’

Fiyat performans mantığına uygun cihazlardan biri olan Vestel'e ait bir model de listede yerini alıyor. 4K çözünürlük özelliğine sahip olan bu ürün, 50 inç. boyutunda ve Dolby Vision desteği ile sunuluyor. Aynı zamanda 12 bit renk tanımlaması ve 10 bin nit parlaklık bulunuyor. Android işletim sistemli en iyi televizyonlar listesinde yer alan bu ürün, görüntü iyileştirme teknoloji olan Pixellence da öne çıkıyor.

TCL 50P8M 50’’

Ülkemize yeni giriş yapan markalar arasında yer alan TCL'i de listede bulunuyor. Kağıt üzerinde iddialı özelliklere sahip olan bu ürün, Android işletim sistemli televizyon isteyenler için ideal bir seçenektir. 4K çözünürlük özelliğine sahip olan bu model, HDR 10+ desteğine sahip. AYnı zamanda cihazdaki Micro Dimming teknolojisi, parlaklığı ve karanlığı ideal seviyeye çekerek daha iyi görüntüler vermeyi vaat ediyor.

Toshiba 43UA3A63DT 43’

Android işletim sistemli en iyi televizyonlar listesinde bütçe dostu seçenekler arasında yer alan bu model, 4K çözünürlük özelliğine sahiptir. Dört çekirdekli işlemci ile gelen bu cihaz, Dolby Audio özelliğiyle de dikkat çekiyor. Aynı zamanda televizyon Android 9.0 Pie sürümü ile sunuluyor.





PAYLAŞ