Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’ın yeni yayımlanan beta sürümüyle birlikte uygulamaya pek çok emoji ekledi. iOS 14.5 ile gelen emojilerin ilerleyen zamanlarda Android 12 kullanıcılarına da sunulması bekleniyor.

Mayıs ayında yayımlanan Apple, iOS 14.5 güncellemesiyle birlikte pek çok emojiler Apple cihzlarına cihazlarına getirmişti. Ancak ne yazık ki Android kullanıcıları bu emojilerden mahrum kalmıştı. Şimdi ise WhatsApp beta sürümüyle bu emojileri Android kullanıcılarına da sunuluyor.

Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor

WhatsApp geçtiğimiz haftalarda bir kez görüntüle, kaybolan fotoğraflar, çoklu cihaz desteği ve şifreli yedeklemeler gibi pek çok yeni özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Yeniliklerine devam eden şirket şimdide Android cihazlar için daha önce yayımlanmayan emojileri kullanıcılarına sunacak.

WhatsApp, 15 Mayıs tarihinden sonra olacakları açıkladı

WABetaInfo’da yayımlanan bir rapora göre kullanıcılar artık yeni emojilere erişim sağlayabilir. Ancak bunun için WhatsApp‘ın sürümünü 2.21.16.10 betaya güncellemesi kullanmanız gerekiyor. Güncellemeyi yükledikten sonra Apple cihazları için yayımlanan yeni emojiler telefonlarına ekleniyor. Bu emojiler için henüz sistemsel bir destek sunulmasa da Android 12 güncellemesiyle birlikte bu durumun değişmesi bekleniyor.

Bu yılın başlarında Apple, iOS 14.5‘i piyasaya sürmüştü Bununla birlikte iOS kullanıcıları çokça yeni emojiye kavuştu. Eklenen emojiler arasında ateşli kalp, nefes veren bir yüz ve Emoji 13.1 güncellemesinden birçok emoji yer alıyordu.

iPhone kullanıcıları cihazlarını iOS 14.5‘e güncelledikten sonra sistem genelinde yer alan emoji desteği sayesinde WhatsApp dahil olmak üzere klavyelerinde 217 emoji kullanabiliyorlardı. Bu hamleden sonra gözler Google’a çevrilse de şirket uzunca bir süre bu konuda bir açıklama yapmadı ve bugüne dek Android kullanıcıları bu yeni emojilere erişemiyordu. Bunun nedeni ise Android 11‘in en son sürümü bile bu emojileri desteklememesiydi. WhatsApp bunun üzerine emojileri Android kullanıcılarının erişimine sunmak için farklı bir güncellemeyle karşımıza çıktı. Android 12 sürümüyle birlikte ise emojilerin sistemsel desteğe de sahip olacağı aktarılıyor.


WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sunduWhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek

PAYLAŞ