Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama! - Haberler - indir.com

Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-16 14:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta Android için piyasaya sürülen Google Chrome 79 ne yazık ki beklentileri karşılamadı. Arama motoru devi Google’ın aldığı karar ise doğrudan kullanıcıların güvenliğini etkiliyor! 

Chrome serisinin en yeni üyesi olan Chrome 79 sahip olduğu gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde kullanıcılar tarafından beğenilmiş ve kısa sürede yayınlaşmıştı. Bir şifre yönetici gibi çalışarak kullanıcıların güvenlikleri konusunda hassas olan Chrome 79, veri ihlaline neden olan ya da veri ihlallerinde kullanılan şifrelere sahip olan kullanıcıları da uyararak hesaplarını güvene almalarını sağlıyordu. 

Chrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliğiChrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliği

Chrome 79 verileri siliyor! 

Bunun yanı sıra çevrimiçi gizliliğe de önem veren Chrome 79’da işler ne yazık ki ters gitmeye başladı. gelişmiş güvenlik özellikleriyle kısa zamanda kullanıcıların gözdesi haline gelen Chrome 79, WebView altyapısından meydana gelen bir sorunla karşı karşıya kaldı. Internet sitelerine girmek isteyen kullanıcıların istedikleri siteye güvenle giriş yapmalarını sağlayan bu altyapı, kendisini kullanan bazı uygulamaların verilerini sildiği fark edildi. 

Büyük Chrome 79 güncellemesi beta sürecine başladı

Hem kullanıcıları, hem de geliştiricileri etkileyen bu hata WebView teknolojisini kullanan uygulamalar ve oyunlarda da kendisini gösterdi. Sürümün internet verilerinin depo yerlerini değiştirmesi büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Bunun yansı sıra uygulamaların depolama için kullandığı WebSQL ve localStorage’nin de tarayıcıda düzgün bir biçimde çalışmaması silinen verilere yeniden erişimi de imkansız hale getiriyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Google’ın verilerin silinmesine ilişkin net bir çözüm geliştiremediği gözler önüne serildi. Yaptığı açıklamada sorunun çözümü için doğru bir yol ve strateji aradığını belirten Google çözüm olarak “Güncellemeye silinen dosyaları yeni konumlarına taşıyarak devam etmek” ya da “Silinen dosyaları eski konumlarına taşıyarak güncellemeyi geri almak” yöntemlerinden birini uygulayacak. 

Chrome 79 kullanan kullanıcılar tarayıcılarını değiştirmeli! 

Sorundan ne kadar kullanıcının da etkilendiğinin henüz açıklanmış olmaması Google’ın hala net bir tespiti olmadığını düşündürüyor. İki yol arasında kararsız kalan arama motoru devinin hangi yöntemi tercih ettiğini yakın zamanda sizlerle bildireceğiz. Ancak eğer Chrome 79 kullanıcısıysanız bir süreliğine bu tarayıcıyı kullanmaya ara vermenizi öneririz. Chrome 79 güncellemesinin yüzde 50’de durduğunu açıklayan Google’de kullanıcılarına bir süreliğin bu sürümü kullanmamayı öneriyor. Google’ın sorunu nasıl çözeceğini hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Google Chrome 79 neler sunuyor?Google Chrome 79 neler sunuyor?
Google ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadıGoogle ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı

PAYLAŞ