Android için geliştirilen ilk logo nasıldı? - Haberler - indir.com

Android için geliştirilen ilk logo nasıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-14 21:01:03
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sizi biraz geçmişe götürmek istiyorum. Akıllı telefonların piyasaya yeni yeni girdiği ve insanların gözdesi olmaya başladığı zamana. 2007 yılında çıkan akıllı telefonları gözünüzün önüne getirin. O dönemlerde Android işletim sistemi henüz geliştirme aşamasındaydı. O yıllarda Google içinde çalışmada yapacağı sunum için bir logo - maskot arayan Google çalışanı Dan Morrill, kendi  tasarımlarını yapmak için kollarını sıvamıştı. O dönemlerde henüz Android logo tasarımı olmadığı için sıfırdan, Inkspace kullanarak yaptığı tasarımlar, ilk etapta fark edilebileceği üzere, tanınmış sanatçı olan Irina Blok'a ait olan bir eser bildiğimiz logodan çok bambaşka idi. 

Sersemlemiş robotlar 

Tasarım mesleği ile uzaktan ya da yakından hiçbir alakası olmayan, gerçek görevi ise uygulama geliştiricileri ile ilişkilerden sorumlu Dan Morrill, ayaküstü bazı tasarımlar yapıyor. Yaptığı bu tasarımlar ise diğer logolardan çok bambaşka görüntüye sahipti. Çizdiği tasarımda yer alan logo, kafası biraz karışmış saftirik robotlara benzeyen bir robot logo çizdi. O dönemde çizdiği bu logo elbette kabul olmadı. Fakat o dönem şirket çalışanlarının çok hoşuna gitmişti ve uzun bir süre şirket içerisinde espiri konusu olmuştu. 

Samsung, Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin Android Pie güncellemesini Türkiye'ye getirdiSamsung, Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin Android Pie güncellemesini Türkiye'ye getirdi

Huawei P20 için Android Pie 9 yayınlandı

Acaba o logo kabul olsaydı, ne olurdu?

Benim merak ettiğim bir diğer konu ise acaba o logolar kabul görünseydi bugün kullanılan Android sürümü cihazların logosu o robotlar mı olacaktı? Eğer o robotlar olsaydı eminim ki çok fazla konuşulacakktı ve belkide şirketin reklam yapmasına bile gerek kalmayacaktı. 

 


En İyi Android Uygulamaları 2019En İyi Android Uygulamaları 2019
Android, spam mesajları engelleyecek!Android, spam mesajları engelleyecek!

PAYLAŞ