Android İçin 4 Hafif Tarayıcı Uygulaması - Haberler - indir.com

Android İçin 4 Hafif Tarayıcı Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle Android akıllı telefonlar bir süre sonra cihazlarda çeşitli yavaşlamalara sebebiyet oluyorlar. Daha çok düşük donanım özelliklerine sahip Android akıllı telefonlarda bir süre kullandıktan sonra daha çok internet tarayıcılarında oldukç fazla yavaşlamalar görebiliyorsunuz. Bu tarayıcılar çeşitli bellek ve depolama biriminden yedikleri için cihazın yavaşlamasına sebebiyet veriyorlar. Bu yavaşlama ile beraber telefonun genel performansı da düşmüş oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde eski Android telefonlarınızda kullanabileceğiniz hafif yapıya sahip en iyi 5 mobil internet tarayıcısına bakacağız.

Android İçin 5 Hafif Web Tarayıcısı

Monument Browser

 Kullanımı oldukça basit olan bu tarayıcı Chromium WebView’dan yararlanıyor. Basit bir arama çubuğuna sahip olan bu tarayıcı hızlı ve güvenli bir yapıda geliyor. Arama çubuğu dilerseniz yukarıdan aşağı taşınabilirken arama motoru tarafında istediğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz. Overflow menüsü altında bazı seçenekler yer alan bu tarayıcı ile okuma modunu aktif edebiliyorsunuz. Ekran görüntüsü alabileceğiniz ve PDF yazıları doğrudan kaydedebileceğiniz ek özellikler de bu tarayıcıda bulunuyor.

Via Browser

Chromium WebView kurulumu olan bu tarayıcı oldukça basit olmasıyla dikkat çekiyor. Oldukça işlevsel özelliklerinde yer aldığı bu tarayıcı kullanıcılar tarafında dilerlerse kişiselleştirilebiliyor. Gizli gezinti, geçmişi otomatik temizleme ve birçok özelliğe de sahip olan bu tarayıcıda mobil verideyken sitelerde yer alan resimleri engelleme ve çevrimdışı kullanım gibi oldukça güzel ve işlevsel özellikler de yer alıyor. Via Browser uygulamasını Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Opera Mini

Bilinen ve popüler tarayıcı Opera’nın hafifletilmiş versiyonu diyebiliriz. Güçlü ve yetenekli özelliklere sahip olan bu uygulamada mobil veri algılama, gizli mod gibi birçok özellik bulunuyor. Cihazlar arasında veri eşitleme özelliğinin de yer aldığı Opera Mini’nin en sevilen özelliklerinden birisi ise veri tasarruf özelliği oluyor.

Opera Mini araç çubuğu bölümünden Ayarlar > Veri Kullanımı seçeneğine girdiğiniz zaman son bir haftalık dönemde kullandığınız veri detaylarını göreceksiniz. Bu içerikler sunucuda sıkıştırılarak kullanıcıya en fazla tasarruf ile geri sunuluyor. Opera Mini tarayıcısını da yine Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Phoenix Browser

Chromium WebView alt yapısına sahip olan bu browser’ın en sevilen özelliği video indirme özelliği oluyor. Dahili olarak bir video indirme yöneticisine sahip olan bu uygulama hafif yapısı ile hızlı bir kullanım sunuyor. Uygulama ile konum bazlı haberler ve sık ziyaret edilen sitelere kolay bir erişim sağlanabiliyor. Browser ile indirdiğiniz videolar için veri tabanda saklama özelliği ise Private Space adlı servisi ile sağlanabiliyor.





PAYLAŞ