Android güncellemeleri neden bu kadar gecikiyor? - Haberler - indir.com

Android güncellemeleri neden bu kadar gecikiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 17:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Android güncellemelerinin telefonlara geç gelmesi kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında gelirken Sony bu konuya açıklık getirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde yayınladığı infografik ile birlikte Android güncellemelerinin geç olmasına yönelik savunma yapan Sony, bu açıklamaları ile oldukça dikkat çekti. Hazırlanan infografikte yeni bir Android sürümünün Google tarafından tanıtıldıktan sonra telefonlar aracılığı ile kullanıcılara sunulması aşamasındaki süreci aktaran Sony, durumun basit bir güncellemeden ibaret olmadığına vurgu yaptı.

Google'dan Android telefonlara yeni güncelleme

Geliştirme ve test aşamaları  

İşletim sistemleri için geliştirme aşamaları ile telefondaki donanımların uyumluluğunun ölçüldüğünü belirten Sony, bu sürecin ardından test aşamasına geçildiğini belirtti.

Tüm bu süreçlerin her bir aşamasında yoğun çalışmaların olduğunu söyleyen Sony, Android sisteminde mevcut tempo dahilinde yeni sistemlerin ancak sunulabildiğini söyledi. Sony üstelik yeni sistemlerin güncelleme ile kullanıcılara ulaştırılmasının ardından işlemin bitmediğini ve destek forumları gibi alanlardan güncelleme ile ilgili sorunların takip ederek çözümlerin bulunmaya çalışıldığını da ifade etti.

Tüm bu açıklamalar durumun üretici cephesinde neler yaşandığını gösterirken mevcut şartlar dahilinde güncellemelerde gecikmelerin süreceği de görüldü.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ