Android, Google'a her 12 saatte yaklaşık 1 megabayt veri aktarıyor! - Haberler - indir.com

Android, Google'a her 12 saatte yaklaşık 1 megabayt veri aktarıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hem Android hem de iOS kullanıcıları için telefonlarda anlık olarak kişisel veriler kullanıcılardan habersiz dışarıya iletiliyor. Gönderilen bu veriler arasında konumlarınız, aramalarınız, paylaşımlarınız ve ilgi alanlarınız bile bulunuyor. Teknoloji şirketleri ise bu verileri, kişisel reklamlar göstermek için kullanıyorlar. Ancan bir araştırmacı tarafından ortaya atılan iddialara göre Google, bu noktada Apple’a ciddi bir fark atmışa benziyor. Android telefonlar, iOS kullanan telefonlara göre 20 kat daha fazla veri gönderiyor.

Her iki işletim sistemi de veri topluyor

Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyorHuawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor

Her iki işletim sisteminde de uzman olan Douglas Leith, konu hakkında önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Leith, hem Android hem de iOS kullanan telefonları, yan yana koyarak kıyasladı. Yapmış olduğu incelemede telefonların, sim kart takmak veya ayarlarda gezinmek gibi basit durumlarda bile veri aktarımı yaptığını keşfetti. Ancak veri toplayan tek şey işletim sistemi değil. Modelde hali hazırda kurulu olan uygulamalar ve hizmetler, hiç kullanılmadığı zamanda bile ağ bağlantısı kurarak, veri aktarıyor. iOS verileri Siri, Safari ve iCloud üzerinden gönderilirken, Android, Chrome, YouTube ve diğer Google uygulamaları üzerinden veri gönderiyor.

Araştırmanın dikkat çeken detayları arasında toplam veri miktarları oluyor. Leith’e göre iPhone, Apple’a her 12 saatte yaklaşık 52 kilobayt veri gönderiyor. Ancak aynı sürede Android cihazlar Google’a 1 megabayt veri gönderiyor. Şirket sözcüsü ise konu hakkında “Araştırmacının veri ölçme metodundaki kusurları belirledik. Makaledeki 20 kat daha fazla veri paylaştığı yönündeki iddialara katılmıyoruz. Bu bulgular, büyük ölçüde yanlış. Modern otomobiller, araç bileşenleri ve sistem hakkındaki verileri düzenli olarak üreticilere gönderir. Akıllı telefonlar da benzer şekilde çalışır. Telefonlar, yazılımın güncelliği ve işletim sistemindeki servislerin durumu gibi bilgileri üreticilere iletir. Sözlerini dile getiriyor.


Moto G 5G Plus, Android 11'e kavuşuyorMoto G 5G Plus, Android 11'e kavuşuyor
Xiaomi Mi Band 6 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Band 6 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ