Android Google Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır? - Haberler - indir.com

Android Google Chrome Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-27 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Masaüstü bilgisayarlarda ve Android platformlarında en çok kullanılan tarayıcı uygulaması kuşkusuz Google Chrome'dur. Bu noktada Google, Chrome tarayıcısına her geçen zaman yeni özellikler ve yetenekler kazandırarak kullanım pratikliğini ve işlevselliğini arttırıyor. Söz konusu Google Chrome tarayıcısına, Google geçtiğimiz yıllarda masaüstü versiyonları için bildirim özelliğini mobil platformlara verdiği güncelleme ile mobil tarafada taşımıştı. Android, Chrome'un 42.versiyondan itibaren bu özelliğin aktif olduğunu belirtelim. Bu bildirimleri onayladığımız zaman Facebook yada benzeri sitelerden Chrome tarayıcısı aracılığı ile bildirimler gelebiliyor. Bu içeriğimizde ise bu bildirimlerden rahatsız olanlar için Google Chrome bildirimlerini devre dışı bırakmak için yapmanız gereken ayarlardan bahsedeceğiz.

Google Chrome bildirimleri siz bir siteye girdiğinizde o site için bildirim alıp almayacağınızı soruyor. Sizde o anda yanlışlıkla bu bildirimlere izin verdiyseniz o site alakalı güncellemelerde sizlere bildirim geliyor. Bu noktada Chrome bildirimleri devre dışı bırakmak işlemleri yapmanız gerekmektedir. Şimdi gelin bu basit işlemlerin nasıl yapılacağına bakalım.

Android Google Chrome Bildirimleri Devre Dışı Bırakmak

  • İşlemler için ilk önce Android cihazınız üzerinden Google Chrome uygulamasını açın.
  • Daha sonra sağ üst bölümde bulunan üç nokta ikonuna basarak seçenekler kısmına erişin.
  • Burada gelen seçeneklerden Ayarlar menüsüne giriş yapın.
  • Ayarlar ekranı bölümünden Site Settings > Notificastions yolunu izleyin.
  • Gelecek olan bölümde bildirimlerine izin verdiğiniz tüm internet sitelerinin adreslerini göreceksiniz.
  • Sitelerdeki bildirimleri devre dışı bırakmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. İlk önce tarayıcıdaki tüm bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Bu işlem için Notificastions seçeneğini tamamen devre dışı bırakın. Bu işlem sonrasında sitelerden gelen bildirimler artık gelmeyecektir.
  • Dilerseniz sadece belli başlı sitelerin bildirimlerini kapatabilirsiniz. Notifications kısmına giriş yaptıktan sonra Block'u seçin ve bir internet sitesini engellediğinizde Blocked isimli kategori altında listelenecektir.
  • Son olarak Google Chrome tarayıcısının çerezlerini silerek reset atarsanız, bildirim ayarlarınız dahil birçok internet sitesi geçmişlerinizde silinecektir.




PAYLAŞ