Android Go İle Gelecek Olan Nokia 1 Gözüktü - Haberler - indir.com

Android Go İle Gelecek Olan Nokia 1 Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-28 23:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

HMD Global markası adı altında yeni uygun fiyatlı modellerini satışa sunmaya devam eden Nokia'nın en uygun fiyatlı modeli Nokia 2 idi. Fakat şimdi farklı bir işletim sistemi ile yakın zamanda Nokia 1 modelini görebiliriz. Nokia 1 modeli giriş seviyesi bir Android akıllı telefon olacak. Cihaz Android'in Oreo sürümü için geliştirilmiş olan Android Go işletim sistemi ile gelecek. Ram noktasında 512 MB ile 1 GB belleklere sahip giriş seviyesi modeller için geliştirilen Go sürümü yeni Nokia 1 cihazında kullanılacak.

Bu işletim sistemi Google Play Store performansı, Google uygulamaları ve genel işletim sistemi iyileştirmeleri ile geliyor. Yenilenmiş bir Play Store'a sahip olacak olan cihazın mağaza bölümünde modele uygun uygulamalar önerilerek cihazın yorulması önlenecek. Modelin teknik detaylarına gelecek olursak Nokia 1 cihazında 720P ekran çözünürlüğü bulunuyor ve depolamanın ise 8 GB bir belleğe sahip olması bekleniyor. 1 GB Ram'a sahip olacak olan modelin 2018 Mart ayı ile beraber satışa sunulması bekleniyor.

Giriş seviyesi ve ilk defa Android cihazı kullanacak kullanıcılar için pazarda iyi satış rakamlarına ulaşması düşünülüyor. Özellikle bu teknik detaylar ile beraber uygun bir fiyata sahip olacak olan modelin ülkemizde de iyi satış rakamlarına erişmesi bekleniyor. Cihazın ülkemiz için satış tarihi ise henüz belli olmuş değil.





PAYLAŞ