Android gizli bir şekilde uygulama yükletiyor - Haberler - indir.com

Android gizli bir şekilde uygulama yükletiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 12:03:03
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android  Police sitesinde yeni yayınlanan bir habere göre Microsoft’un bazı mobil uygulamaları, kullanıcılar bir dosya ile etkileşime geçtiği zaman, menülerde ekstra seçenekler sıralanıyor. Söz konusu olan bu ekstra seçenekler ise akıllı telefonunuzda yüklü olmayan Microsoft uygulamaları oluyor. Android Police sitesi ise bu durumu Microsoft’un farklı Android uygulamaları ile test ederek doğruladı.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullananlar Microsoft imzalı bir uygulama kullanıyorsa, telefonlarının “Paylaş” ve “Aç” menülerinde Microsoft’un başka uygulamalarının reklamları ile karşı karşıya kalabilir. Android  Police sitesinde yeni yayınlanan bir habere göre Microsoft’un bazı mobil uygulamaları, kullanıcılar bir dosya ile etkileşime geçtiği zaman, menülerde ekstra seçenekler sıralanıyor. Söz konusu olan bu ekstra seçenekler ise akıllı telefonunuzda yüklü olmayan Microsft uygulamaları oluyor. Android Police sitesi ise bu durumu Microsoft’un farklı Android uygulamaları ile test ederek doğruladı. Öte yandan The Verge sitesi,  Telefon Eşlikçiniz uygulamasının yüklü olduğu cihazlarda söz konusu olan durum ile karşı karşıya kalındığının altını çizdi. Akıllı telefonunuzun uygulamasının yüklü olduğu bir Android işletim sistemine sahip cihazdan fotoğraf paylaşmak isteyen kullanıcılar, paylaşım menüsünde “Microsoft OneDrive” tarzında bir seçenek ile karşı karşıya kalıyor.

Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik ÖnlemleriMicrosoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri

Reklamlar sizi önce Telefon Eşlikçinize sonrasında ise Google Play’e yönlendiriyor

“Microsoft OneDrive seçeneğine dokunduğunuz zaman ise kullanıcılara önce Telefon Eşlikçiniz uygulamasına, arkasından ise hızlı bir şekilde Google Play Store’a yönlendiriyor. Android Pilice’de yayınlanan haberde yer alan bilgilere göre Microsoft Word’ün yüklü olduğu bir akıllı telefonda Powerpoint sunum dosyası açarken de bu duruma benzer bir durum ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekti.

Söz konusu olan reklamlar rahatsızlık vermiyor

Bahsi geçen bu reklamlar küçük boyutta oldukları için ekranınızda büyük bir rahatsızlık vermiyor. Öte yandan pek çok Android işletim sistemi kullanıcısının telefonunda bir Microsoft uygulaması yüklü olduğu için, reklamlarda sıradan bir ikon gibi görünüyor. Siz gene de Microsoft’un, Android işletim sisteminizin menüsüne yerleştirdiği reklamlarla kötü bir örnek teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Diğer Android geliştiricilerinin de Microsoft’un izinden gitmesi durumunda paylaşım menülerinin karman çorman olabileceğini hatırınızdan çıkartmamak gerekiyor. Android Police sitesi, Android Q işletim sistemi ile beraber Android’in bu reklamları bir şekilde sınırlayacağını ifade ediyor.

 

 

 


Microsoft'dan anlamsız Windows 1.0 paylaşımıMicrosoft'dan anlamsız Windows 1.0 paylaşımı
Microsoft tüm programlarını tek programda birleştirdiMicrosoft tüm programlarını tek programda birleştirdi

PAYLAŞ