Android Geliştirici Günleri Gerçekleşti - Haberler - indir.com

Android Geliştirici Günleri Gerçekleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden geliştiriciler ile teknoloji grupları tarafından gönüllü olarak organize edilen Android Geliştirici Günleri, 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde 3'ncü defa düzenlendi.

Açık konferans niteliği taşıyan AGG, dünyaya ve Türkiye'ye değer katmak amacıyla, teknolojiye ilgi duyan öğrenci ve farklı meslek gruplarından kişilerin bir araya geldiği geleneksel bir organizasyon haline gelmeye başladı.

AGG 14

20 farklı ülkeden 2053'ün üzerinde kişinin katıldığı etkinlikte 32'si yabancı olmak üzere toplamda 63 konuşmacı dört farklı salonda 2 gün boyunca Android, Mobil teknolojiler ve Yazılım geliştirme üzerine tecrübeleriyle bilgilerini katılımcılara aktardılar. Etkinliğe katılamayanlar ise salonlarda yapılan oturumları paylas.com üzerinden canlı izleme olanağına sahip oldular.

Hangi oturuma gireceklerine karar vermekte zorlanan katılımcılar, Google'ın akıllı gözlüğü Glass'ı deneyerek, teknolojik oyunları oynayarak ve standları ziyaret ederek oturum aralarındaki boş zamanı değerlendirme şansına da sahip oldular.

ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl üçüncü defa düzenlenen Android Geliştirici Günleri (AGG) etkinliği sırasında Hackathon adı verilen bir de mobil uygulama geliştirme yarışması düzenlendi.

AGG14 Hackathon

Bu yarışmaya ülkemizden ve yurt dışından 11 yaşındaki ortaokul öğrencisinden doktora mezunlarına kadar 47 kişiden oluşan 17 ekip katılarak 24 saat boyunca aralıksız bir şekilde en iyi uygulamayı geliştirmek için yarıştılar. Yarışma sonunda kazanan ekiplere ise ödülleri Turkcell, Alcatel OneTouch ve Nokia X tarafından verildi.

Mobil Uygulama Ödülleri

Ayrıca etkinliğe tanıtım sponsoru olarak destek veren indir.com tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen indir.com Mobil Uygulama Ödülleri yarışmasının ödül töreniyle, Programlama Çocuk Oyuncağı etkinliği gerçekleşti. Mobil uygulama ödülleri yarışması ödül töreni fotoğraflarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ