Android Galeride Nasıl Fotoğraf Gizlenir? - Haberler - indir.com

Android Galeride Nasıl Fotoğraf Gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-23 18:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonların son zamanlarda kamera noktası bir hayli gelişmeye başladığından ötürü artık kimse dijital fotoğraf makinalarına gerek duymuyorlar. Bu noktada ise telefonlar ile çekilen fotoğraflar cihaz içerisinde galeri bölümünde saklanıyor. Ancak bazı zamanlar bazı fotoğrafların galeride gözükmesini istemiyor olabilirsiniz. Bu noktada sizlere galerinizdeki fotoğraf klasörlerini nasıl gizlemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Akıllı telefon modeliniz LG yada Samsung ise zaten fotoğraf gizlemek için bir imkanınız cihaz tarafından bulunuyor diyebiliriz.

Samsung modellerde gizlemek istediğiniz fotoğrafa basılı tutarak sağ üst bölümdeki menüden gizliye taşı komutunu gerçekleştirin. Gizli moda girmek için ise Ayarlar kısmında Gizlilik ve Güvenlik bölümündeki Gizli modu seçin. Bu işlemi ilk defa yapacaksanız PIN, parmak izi doğrulama gibi güvenlik adımları sizlerden istenecektir. Gerekli bölümü açtığınızda ise gizlediğiniz galeri fotoğraflarınıza erişebileceksiniz. LG tarafında ise ayarlar bölümüne girerek içerik kilidi için bir güvenlik seçeneği oluşturun. Daha sonra ise galeriden gizlemek istediğiniz fotoğrafa basılı tutun ve kilitle seçenğine dokunun. Kilitli dosyaları geri açmak için ise güvenlik şifreniz sizlerden sorulacaktır.

Ancak bu iki markaya sahip bir akıllı telefona sahip değilseniz ise dosya gezgini aracılığı ile fotoğraflarınızı gizleyebilirsiniz. Dosya gezgini kısmına bir klasör oluştururken başına nokta koyun ve bu klasör içerisine gizlenecek içeriklerinizi taşıyın. Artık bu klasör galeri uygulaması içerisinde gözükmeyecektir. Diğer yandan galeri üzerinde fotoğraf gizleme adına Google Play Store üzerinde Hide Pictures, Gizli Fotoğraf, Fotoğraf Gizleme ve benzeri uygulama isimlerine sahip birçok uygulama bulunmakta. Bu üçüncü parti uygulamalardan da destek alabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ