Android for Work ile Android İş Dünyasına Hazır! - Haberler - indir.com

Android for Work ile Android İş Dünyasına Hazır!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Google, çalışanlara kişisel cihazlarında alıştıkları esnekliği, işyerlerinde ise ihtiyaç duydukları güvenliği bir arada sağlayan ve şirketlere özel uygulamaları içerisinde barındıran ''Android for Work''ü duyurdu.

Android 5.0 (Lollipop) ve üzeri sürümler için tasarlanan iş ve kişisel uygulamaları aynı cihaz üzerinde birbirinden bağımsız olarak kullanılabilmesini sağlayan Android for Work, işinize özel çeşitli iş yönetim uygulamalarının yanı sıra Box.com, Salesforce ve SAP gibi 3. parti uygulamalara da erişilmesini sağlıyor. İşletmeler kendi iç ağlarında (intranet) veya İş için Chrome üzerinden bağlanabiliyorlar.

Android for Work

Android for Work dört temel teknolojik bileşenden oluşuyor. Bunlar;

İş Profilleri: İş verilerinin korunması ve tamamıyla özelleştirilmiş bir iş profili oluşturulması için mevcut şifrelemeyi, Android 5.0 Lollipop'ta bulunan güçlendirilmiş SELinux güvenlik ve çoklu kullanıcı desteği üzerinde geliştirilmiş. Bu sayede BT sorumluları iş amaçlı uygulamalarını, güvenli şekilde korunacağından emin olarak, kullanıcılarının kişisel uygulamalarının yanında bulundurabilecekler. Çalışanlarsa kendi kişisel uygulamalarını işverenlerinin yalnızca işle ilgili verileri yönetebileceğinden ve özel içeriklerini görüntüleyip silemeyeceğinden emin şekilde kullanabilecekler.

Android for Work Uygulaması: Ice Cream Sandwich'ten Kitkat'a kadar uzanan platformlarda çalışan ya da iş profillerini kullanamayan cihazlar için geliştirilen bir uygulama. Güvenli elektronik posta, takvim, kişiler, belgeler, tarayıcı ve onaylı iş uygulamalarına erişim olanağı sağlayan bu uygulama, BT tarafından tamamıyla yönetilebilir olacak. 

Google Play For Work: İşletmelerin Android for Work üzerinde çalışan tüm kullanıcılarının uygulamalarını güvenli şekilde kurup yönetmesine izin veren Google Play for Work, uygulama dağıtım sürecini kolaylaştıran ve BT'nin kurulu her uygulamayı onaylamasına imkan tanıyacak.

Uygulama Paketi: Her gün gereken işle ilgili görevler için e-posta, kişiler ve takvim gibi uygulamaları içeren ve hem Exchange hem de Notes desteğiyle belge, hesap tablosu ve sunumların düzenlenme yeteneğine sahip bir iş uygulamaları paketidir.

Facebook Work uygulamasına rakip olacağını düşündüğümüz Android for Work ile ilgili gelişmeleri googleforwork.blogspot.com.tr blogu üzerinden takip edebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ