Android Dev Summit'te Tanıtılan Tüm Yenilikler - Haberler - indir.com

Android Dev Summit'te Tanıtılan Tüm Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 14:29:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android için gerçekleşen Android Dev Summit etkinliği kapsamında uygulama geliştiricilerine yönelik yepyeni araçlar ve özellikler tanıtıldı. Her platforma olduğu gibi Android içinde uygulama geliştiren geliştiriciler bulunuyor. Bu geliştiricilere yönelik yeni araçlar ve özellikler tanıtıldı. Android ekosisteminde popüler olan Kotlin dili son sürüm güncellemesi haricinde Android Jetpack araçları ve API’ler ile beraber Android Studio IDE için yeni özellikler de tanıtıldı. Fakat gelen en dikkat çekici güncelleme ise API’nın uygulama içi güncellemelerde sunulması oldu. Gelin şimdi geliştiricilere sunulan tüm bu yeniliklere göz atalım.

Uygulamalar İçi Güncellemeler API’ı

İsim olarak çok dikkat çeken bir yenilik olarak gözükmüyor. Ancak artık yeni API ile beraber geliştiriciler kullanıcılara uygulamayı güncelleme k için iki yol sunabilecek. Bunların başında ya güncellenmeyen uygulamanın ekranı engellenecek yada güncelleme gerçekleşene kadar uygulama kullanılamayan bir durumda olacak. Ayrıca kullanıcı dilerse güncelleme esnasında uygulamayı kullanmayı sürdürebilecek. Bu seçenekler ise geliştiriciler tarafından söz konusu uygulaması için işlenebilecek.

Android işletim sistemine sahip Yongnuo YN450 fotoğraf makinesinin özellikleriAndroid işletim sistemine sahip Yongnuo YN450 fotoğraf makinesinin özellikleri

Google Android Ürün Yönetimi ve Kıdemli Yönetici isim olan Stehanie Saad Cuthertson tarafından söz konusu bu yeniliğin özellikle geliştiriciler tarafından uzun bir zamandır beklendiği ifade edildi. Bu özelliğin en büyük avantajı ise uygulamanızda  yer alan bir bug veya problem olduğun da bu API sayesinde güncellenmesi sağlanacak ve geliştirici uygulamasındaki hatalardan en hızlı bir şekilde haberdar olabilecek.

Katlanabilir Cihazlar

Android cihazlarda artık “katlanabilir cihazlar” kategorisi yer alacak. Bu araçlarda artık esnek ekran teknolojisinden yararlanacak ve tam olarak katlanabilecek. Artık yazılım tarafına getirilen destek ile katlı halde bir video izlenmeye başlandığında ekranı eski haline getirdiğiniz zaman o video direkt bir şekilde büyük ekrana aktarılacak ve izlenme deneyimi sürdürülmüş olacak.

Android Jetpack Güncellemesi

Android geliştiricilerin daha hızlı işler ortaya çıkarabilmesi adına yeni araçlar ve API’ler sunulmaya devam ediliyor. Şuan için en iyi bin uygulamada ve oyunda yüzde 80’lik bir bölümün Jetpack kullandığı biliniyor. Gelen yenilik ile artık gerçek zamanlı uygulanan özellikler ve hata düzeltmeleri görülebilirken bu sayede geliştiricilerin AndroidX kitaplıklarına katkıda bulunması da sağlanmış olacak.

Android Studio’ya kazandırılan yeni Navigasyon Düzenleyicisi ile beraber navigasyon mimarisi oluşturulup düzenlenebilecek. Diğer yandan iş yöneticisi ile uygulama durumu ve cihazların API düzeyi temel alınarak en iyi çözüm ve arka plan görevleri verimli bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak.

Android Studio

Bu yeni güncellenen araçlar arasına Android Studio’da giriş yaptı. Android Studio 3.3 için bugün itibariyle beta 3 başlatıldı. Gelecek olan yeni sürüm ve güncellemeler ile beraber çökme sayısı azaltılarak kilitlenme ve bellek kullanımı optimizesi gibi durumlar iyileştirilmiş olacak. Ayrıca Android Studio önümüzdeki yıl ile beraber Chrome OS’a resmi destek sunacak bir IDE yapılacağı da ifade edildi.


Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdiAndroid Pie'da batarya sorunu baş gösterdi
Android Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliğiAndroid Pie sisteminin gizli kalan 4 özelliği
Android'e Yeni Özellik: Uygulama Kullanılırken Güncellenecek!Android'e Yeni Özellik: Uygulama Kullanılırken Güncellenecek!

PAYLAŞ