Android Cihazların Seri Numarası Nasıl Öğrenilir? - Haberler - indir.com

Android Cihazların Seri Numarası Nasıl Öğrenilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-23 20:02:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazların seri numaraları, üreticilerin telefonlara verdikleri benzersiz bir koddur. Telefonunuzun seri numarasını öğrenmeniz gerektiğinde yapmanız gereken bir kaç adım olacaktır. Seri numaraları tüm akıllı cihazlar için özel olarak üretilmiş olup her telefonda farklıdır. Zaman zaman bu seri numarasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Gerekli adımları takip ederek akıllı cihazınızın seri numarası hakkında hızla bilgi sahibi olacaksınız. Bu konu ile ilgili birbirinden farklı seçenekler vardır. 

Seri Numarası İçin Cihazın Ambalajına Bakmak

Akıllı cihazınızın seri numarasını öğrenmek için ilk yapacağınız işlemlerden biri kesinlikle cihazın ambalajına bakmanız olacaktır. Bu ilk ve en basit yöntemlerden biri olacak. Hemen hemen her akıllı cihazın geldiği kutu seri numarası ile beraber gelmektedir. Genellikle bu bilgi, kutunun dışında, birkaç barkod, söz konusu cihazın IMEI numarası ve buna benzer bilgilerin yer aldığı bir çıkartmanın üzerinde yer alıyor. Bu bilgiler kutunun arka kısmında yer alır. Akıllı cihazların bu seri numaraları genellikle harf ve sayılardan oluşuyor. Burada belirli bir uzunluk yoktur, üretici bunu belirler. Seri numarası bilgisi genellikle kutudaki S/N: ile gösterilir. 

Android'den iMessage'a Rakip:RCSAndroid'den iMessage'a Rakip:RCS

Seri Numarası İçin Bataryanın Altına Bakın

Bataryası çıkarılabilir akıllı cihazların seri numaraları bataryanın alt kısmında yer alabiliyor. Çıkarılabilir bir bataryaya sahip akıllı cihazınız varsa muhtemelen seri numarası da burada yer alıyor olacak. Seri numarası bilgisini toplamak için buradan yardım alabilirsiniz. 

Seri Numarası İçin Cihazın Sistem Ayarlarına Bakın

Akıllı cep telefonunuzun seri numarasını öğrenmek istediğiniz taktirde cihazınızın sistem ayarlarına da başvurabilirsiniz. Bu bilgiler Android 8 üzerinden yapılmıştır. Fakat farklı Android sürümlerde de yine benzer menüler ile karşılaşabilirsiniz. Akıllı cihazınızın seri numarası yazılım üzerinden bulmak isterseniz Ayarlar - Telefon Hakkında adımlarını ya da Ayarlar -Telefon Hakkında - Sistem adımlarını takip edin. Ardından ise Durum sayfasına geçiş yapın. Akıllı cihazınızın seri numarası genellikle bu ekranın alt kısmında Seri Numarası başlığı altında görünecektir. Akıllı cihazınızın seri numarası hakkında buradan bilgi edinemiyorsanız Telefon Hakkında kısmında biraz daha seçenekler arasında gezinmeniz gerekiyor. Üreticiye bağlı olarak bu seçenek farklı menülerde yer alabilir. 

Seri Numarası Nedir?

Her akıllı cihazda farklı olan seri numarası, üretici şirket tarafından genellikle cihaz hakkında bilgileri takip etmek için kullanılır. Temel olarak onarma işlemlerini yapmak ve garanti talepleri gibi belli başlı ögeleri takip edebileceğiniz bir araçtır. Akıllı cihazların seri numaraları genellikle kutunun dışında yer alıyor yani tamamen özel kalması pek de önemli bir durum değildir. Bunun yanı sıra aynı zamanda herhangi bir seri numarasının paylaşılmasının,sizi sıkıntıya sokmaya yetecek bazı durumlar vardır. Buna örnek vermek gerekirse, akıllı cihazınızın seri numarasını paylaşıyorsanız ve bir kişi herhangi bir cihaza yanlış bir garanti onarımı yazmak adına kullanıyorsa, kendiniz aniden garanti kapsamı dışında bir telefonda bulabilirsiniz. Akıllı cihazların seri numarasının genellikle farklı kişiler ile paylaşılmaması gerektiği öneriliyor. Dikkat edildiği sürece herhangi bir sorun ile karşılaşmak durumunda da kalmayacaksınız. 

 




Pokemon Go Eski Android Sürümüne Veda EttiPokemon Go Eski Android Sürümüne Veda Etti
Huawei'nin Android Q Güncellemesi Alacak Telefonları AçıklandıHuawei'nin Android Q Güncellemesi Alacak Telefonları Açıklandı

PAYLAŞ