Android Cihazların Önbelleği ve Verileri Nasıl Temizlenir? - Haberler - indir.com

Android Cihazların Önbelleği ve Verileri Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-04 18:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonunuzun kullanım ömrünü uzatmak isterseniz bunun için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Android akıllı cihazlarınızın Ayarlar menüsüne girerek ulaşabileceğiniz bir uygulama yönetici bulunuyor. Söz konusu bu seçenek genellikle akıllı cihazlarda göz önünde yer alıyor olsa da bazı özel arayüzlerde bu işlemleri gerçekleştireceğiniz seçeneklere ulaşmak zahmetli olabilir. Uygulama yöneticisini kullanmaya alıştığınız anda akıllı cihazınız için ne kadar doğru bir işlem yaptığınızı zamanla fark edeceksiniz. Akıllı cihazınıza, uygulama mağazasından indirdiğiniz uygulamaları, bu menüden kaldırabildiğiniz gibi aynı zamanda mevcut uygulamaların ön belleğini ve verileri de bu menü üzerinden sadece bir kaç tık ile anında temizleyebilirsiniz. 

Akıllı cihazınızı yönetmek size kalmış bir durumdur. Sahip olduğunuz akıllı cihazlar zaten üst düzey donanımlar ile geliyor. Fakat çeşitli iyileştirmeler yapmak ve bu işlemler ile akıllı cihazınızın ömrünü uzatmak için bir kaç ayarlama işlemi gerçekletirmeniz gerekiyor. Akıllı cihazınıza yüklediğiniz uygulamaları arayüzden silseniz bile uygulamanın ön bellekte bulunmaya devam edecektir. Uygulama yöneticisine girerek uygulamayı tamamen kaldırdığınız anda akıllı cihazınızın ön belleğini daha sağlıklı bir şekilde temizlemiş olacaksınız. 

Android cihazınız uygulama önbelleğini ve verileri temizlemek

Akıllı cihazınızı ilk günkü gibi temiz tutmak için zaman zaman ön belleğinizi temizlemekte fayda vardır. Bunu yapmak için akıllı cihazınızdan ayarlar menüsüne girmeniz yeterli olacak. Akıllı cep telefonlarında çeşitli fonksiyonel uygulamalar kullanmaya devam ettikçe daha sonra referans alınan çeşitli dosyalar ile karşı karşıya geleceksiniz. Söz konusu bu referans dosyaları cihazınızın ön belleğinde saklanır. Yani şöyle ki herhangi bir wep tarayıcısı üzerinden görüntülediğiniz resimler ve buna benzer tüm içerikler akıllı cihazınızın ön belleğine kaydediliyor. Böylelikle siz aynı wep sayfasını daha sonra tekrar ziyaret ettiğiniz anda ilgili resimler tekrar indirilmeye ihtiyaç duyulmadan ön bellekteki beri ekranında tekrardan yansır. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve akıllı cihazınızın depolama alanında yer açmak istediğiniz taktirdeön belleği temizlemeniz gerekiyor demektir. Ön bellekte yer alan verileri temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

- Akıllı cihazınızı ön belleğini temizlemek için ayarla menüsüne giriş yapın.

- Depolama seçeneğine giriş yapın ve cihazınızda yer alan Android Oreo veya eski bir Android sürümü mevcutsa Uygulama Yöneticisine giriş yapın. 

- Akıllı cihazınızda kurulu olan diğer uygulamaların listesine erişmek için Diğer Uygulamalar seçeneğine dokunun. 

- Ön bellekten temizlemek istediğiniz uygulamaları karşınıza çıkan listeden tek tek seçebilirsiniz. 

- Seçme işlemlerinizi tamamladığınız anda ön belleği temizle butonuna dokunabilirsiniz. 

- Akıllı cihazınızın ön belleğini temizleme seçeneği söz konusu uygulamanın oluşturduğu bazı verileri ortadan kaldırsa da örneğin oturum açma bilgileri ya da oyun kayıtları ortadan kalkmayacaktır. Akıllı cihazınızda yer alan herhangi bir uygulamanın ya da oyunun oturum açma bilgilerini ve kayıtlarını silmek isterseniz de Verileri Temizleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz anda akıllı cihazınız eskiye göre çok daha temiz bir şekilde çalışacaktır. 





PAYLAŞ