Android Cihazları hızlandırma - Haberler - indir.com

Android Cihazları hızlandırma

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 10:21:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Animasyonlar tüm işletim sistemlerinin bir parçası; Windows, macOS, iOS, Android ve Windows Mobile gibi PC ve mobil işletim sistemlerinde animasyonlarla karşılaşıyoruz. Uygulamaları açıp kapatırken ve uyku moduna geçerken gösterilen animasyonlar şık olabilir, ancak çok kısa bir süre de olsa telefonunuzu yavaşlatırlar. Animasyonlar kullanıcı ara yüzünün inceliğine katkıda bulunuyorlar ancak pilinizi de hızla tüketmekteler. Android'de animasyonları devre dışı bırakarak telefonunuzun hızını olumlu yönde etkilemeniz mümkün.

Android cihazınızdaki animasyonları kapatmanız için izlemeniz gereken aşağıda anlatılan şekildedir. Animasyonları devre dışı bırakınca telefonunuzun hızı bir miktar artmış olacak ayrıca pil ömrü kazanımı da elde edeceksiniz.

  • Öncelikle Geliştirici Seçenekleri'ni etkinleştirmeniz lazım. Settings (Ayarlar) menüsüne gidin, About Phone (Telefon Hakkında) seçeneğine dokunun. Build Number (Yapı Numarası) seçeneğine üst üste 7 kez dokunun, Developer Options (Geliştirici Seçenekleri) menüsü Settings (Ayarlar) menüsü altında belirecektir.
  • Geliştirici Seçenekleri menüsündeki Drawing (Çizim) bölümünde Window animation scale (Pencere animasyon ölçeği), Transition animation scale (Geçiş animasyon ölçeği) ve Animator duration scale (Animatör süresi ölçeği) seçeneklerini göreceksiniz. Her bir ayarı düzenlemek için üstlerine dokunmanız yeterli. Animasyonları hızlandırıp yavaşlatabilirsiniz, daha da önemlisi tamamen devre dışı bırakmak da mümkün.
  • Animasyonu kapatmak için ilgili seçeneğe dokunduktan sonra karşınıza gelen listeden Animation off (Animasyon kapalı) seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Değişiklikler hemen aktif hale gelecektir, akıllı telefonunuzu yeniden başlatmanıza gerek yok.

 





PAYLAŞ