Android Cihazlarda Pil Ömrünü Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Android Cihazlarda Pil Ömrünü Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 10:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazların vazgeçilmez olarak görüldüğü bugünlerde akıllı cihaz kullanımı ile ilgili yaşanan en büyük sorunlardan biri elbette ki batarya sorunudur. Yoğun kullanılması halinde akıllı cihazların bataryaları tahmin ettiğimiz daha hızlı bir şekilde tükenmekte ve kullanıcılara belirli bir süre sonra pilin tükenmesi gibi sorunlar yaşatıyor. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda batarya sorunu yaşıyorsanız bataryanızın sağlığını artırmak adına pili kalibre etme işlemleri yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde akıllı cihazınızın pil sağlığını kontrol altında tutmuş olacaksınız. Pili kalibre etme işlemlerini yaparak akıllı cihazınızın şarjının daha az tükenmesini sağlayabilirsiniz. 

Android cihazlarda pili kalibre etme işlemi

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızın pil ömrünü uzatmak için pili kalibre etme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Android işletim sistemi bulunan bir akıllı cihazda pili kalibre etmek adına birbirinden farklı yöntemleri deneyerek işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemlerden faydalanarak akıllı cihazınızın pilini kalibre edebilir ve eğer şarjınızın erken tükenmesi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Android akıllı cihazınızın pilini kalibre etmek için ilk olarak akıllı cihazınızın pilinin tamamen tükenmesini beklemenize gerekiyor. Akıllı cihazınızın şarjı tamamen tükendiğinde ve akıllı cihazınızın pilin bitmesi üzerine akıllı cihazınızın kapandığında şarja takın. Daha sonra ise akıllı cihazınızın şarjının tamamen dolmasını bekleyin. Cep telefonunuzun şarjı %100 olduğunda akıllı cihazınızı şarjdan çıkarın ve cep telefonunuzu tekrar en bir saat olmak kaydıyla akıllı cihazınızı şarja bırakın. 

Android gizli bir şekilde uygulama yükletiyorAndroid gizli bir şekilde uygulama yükletiyor

Bu işlemi de tamamladıktan sonra Android akıllı cihazınızı şarjı azaldığında değil cihazınızın şarjı tamamen tükendiğinde şarja takın. Sonrasında ise akıllı cihazınızı %100 oranında şarj edin. Bu işlemi bir kaç tekrar etmeniz gerekiyor. Cep telefonunuzun pilini bu şekilde kalibre edebilir ve batarya ömrünü adım adım uzatabilirsiniz. 

Root'lu kalibre etme işlemi nasıl yapılır?

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınıza root işlemi uyguladığınızda pili kalibre etmek için Android cihazınızın uygulama mağazası olan Google Play Store mağazası üzerinde yer alan Advanced Battery Galibrator uygulamasını akıllı cihazınıza indirin. Advanced Battery Galibrator mobil uygulamasını akıllı cihazınıza indirdikten sonra uygulamaya girin ve kalibrasyon işlemlerini başlatın. 

Bildiğiniz üzere akılı cihazlar günlük hayatımızı kolaylaştırmak konusunda birbirinden farklı birçok özellik sunuyor. Bu özelliklerden faydalanarak akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Fakat akıllı cihaz kullanıcıları belirli bir süre sonra cep telefonlarının pil ömrünün tükenmesi durumu ile karşı karşıya kalmaktadır. Şarj sorunu da elbette ki akıllı cihazların uzun soluklu kullanmalarının önüne geçecektir. Cep telefonunuzun pil ömrünün kısa süre içerisinde tükenmesinin önüne geçmek için kalibre işlemlerini uygulayabilirsiniz. Gerek uygulama gerek akıllı cihazınızdan kalibre işlemlerini yapmak mümkündür. Bu konu hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilir ve akıllı cep telefonunuzun şarjı konusunda daha bilinçli bir şekilde hareket edebilirsiniz. Bir an bile yanınızdan ayırmadığınız akıllı cep telefonlarını çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak için sizde şarjınızı kontrollü bir şekilde kullanın. 



PAYLAŞ