Android cihazlarda OneNote uygulamasına

Android cihazlarda OneNote uygulamasına "Karanlık Mod" desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 16:23:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından geliştirilen OneNote uygulaması, yayınlanan blog yazısında aktarıldığı üzere Android için karanlık mod ve yeni bir kaç özelliğe daha sahip oldu. Bu özelliklerle beraber uygulama eskisinden daha fonksiyonel bir hal alıyor. Mevcut sürümün ne zaman güncelleneceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Microsoft'un fonksiyonel özelliklere sahip OneNote uygulaması, şirket tarafından yayınlanan gönderi ile söylendiği üzere karanlık ve daha faz özelliğe sahip olarak geliştirilecek. Geçtiğimiz yıl içerisinde dağıtılmaya başlanan ve son derece popüler olan karanlık mod özelliği halihazırda zaten iOS cihazlarda kullanılabilir durumda olsa da Android kullanıcıları bu desteği uzun zamandır bekliyordu. 

Söz konusu uygulamanın ayarları üzerinden aktif edilebilen veya sistem geneli temayı uygulamaya izin veren bu özellik, ayar değişikliği yaptığınız anda uygulamayı yeniden başlatmayı istiyor. Yaptığınız yeni başlatma işleminden sonra beyaz olan arka plan siyaha yazılar ise beyaz ya da griye dönüşüyor. Karanlık moda ek olarak uygulamayı kalemle kullananlar için ekstra özellik daha uygulamada yer alacak. Bu özellikler arasında yeni parklar renkler, iki farklı kalem tipi, yeni belirteç ve silgiler kullanıcıların daha donanımlı bir uygulama kullanmasını sağlıyor. 

Bu özelliklerin yanı sıra yeni eklenen Lasso aracı ise sayfa içerisinde yer alan objeleri yeniden boyutlandırmak için kullanılabilir. Teknoloji devi Microsof'un blog gönderisinde güncellemenin ne zaman kullanıcılara sunulacağına dair herhangi bir ipucu verilmiyor. OneNote Insider güncellemesine göz atıldığında ise beta sürümünün bu hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı dile getirildi. Test sürecinde ürünün herhangi bir sorun yaşanmaması halinde özellikler kısa süre sonra stabil sürüme de ulaştırılacaktır. Yeni güncellemeyle beraber sunulan bu özellikler ve mod, kullanıcılar tarafından beğeni toplamayı başaracak gibi gözüküyor. Test sürecinden başarı ile geçecek olan bu özellikler yakın zaman içerisinde sunulacak güncelleme ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ