Android cihazlarda kritik bir açık keşfedildi - Haberler - indir.com

Android cihazlarda kritik bir açık keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-03 22:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kullanıcıların kişisel verileri ve bilgilerini ele geçirmek isteyen kötü niyetli hackerlar tarafından yeni yöntemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Android cihazlarda tehlikeye sebep olabilecek yeni bir Strandhogg açığı keşfedildi. Güvenlik araştırmacıları tarafından ortaya çıkartılan bu detaya göre Android cihazların tehlikede olduğu ifade edildi. Günümüzdeki en önemli durumlardan birisi dijital bilgi güvenliği oluyor. Birçok kullanıcıya ait önemli bilgiler ve veriler işletim sistemlerinde yer alan açıklar sebebiyle kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor. Ayrıca keşfedilen bu açıkların ne kadar kişi tarafından etkilendiği bilinmezken, kimler tarafından ele geçirildiği de bilinmiyor.

Android’de Önemli Bir Açık Bulundu

Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!

Geçtiğimiz günlerde güvenlik araştırmacıları tarafından Google Play Store üzerinde indirilen uygulamaların bazılarında zararlı kodlar ortaya çıkartıldı. Hackerlar yayınlamış oldukları uygulamalara zararlı kodlar dahil ederek Android cihazları uzaktan kontrol edebiliyorlar. Strandhogg açığı ile beraber ise Android kullanıcılarına zararlı yazılım üzerinden sahte uygulamalar gösteriliyor. Bu noktada orijinal Facebook uygulamasına bastığınız zaman kendi hazırlamış oldukları kodlu yazılımı sunuyorlar ve bu sayede parolanızı ele geçirmiş oluyorlar.

Güvenlik araştırmacıları özellikle çoklu uygulama desteği ile beraber bu açığın daha da tehlikeli bir hal aldığını ifade ediyorlar. Tüm Android güncellemeleri yapılmış ve root olmadan bir Android akıllı telefonunun nasıl ele geçirilebileceği videolar ile gösteriliyor. Android’in bu zararlı yazılımı GSP verisi alma, SMS okuma, galeri erişimi, parolaları öğrenme ve bankacılık uygulamaları kontrolü gibi birçok yeteneğe sahip olabiliyor.


Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp telefon nasıl bulunur?Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp telefon nasıl bulunur?
Android'de kamera açıkları gözetlenmeye neden oluyorAndroid'de kamera açıkları gözetlenmeye neden oluyor

PAYLAŞ