Android cihazlarda kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir? - Haberler - indir.com

Android cihazlarda kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-10 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Android işletim sistemleri kilit ekranında bildirim desteğine sahiptir. Ancak bu özellik zaman zaman güvenlik sorunlarına neden olabilir. Zira bankalardan gelen şifreler ya da kullanıcılardan gelen mesajların kilit ekranı açılmadan okunma ihtimali vardır. Bu nedenle çalıntı ya da telefondan uzak kalınan durumlarda kullanıcı gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanabilmesi adına Android kilit ekranındaki bildirimlere yönelik özel ayarlamaların yapılması gerekmektedir. Böylece oluşabilecek pek çok farklı sorun ya da yaşanabilecek büyük mağduriyetler önlenerek kullanıcılar daha güvenli bir Android telefon kullanma şansına sahip olabilir.

Android kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir?

Kilit ekranındaki bildirimleri için desteğe ihtiyacı olan kullanıcılar aşağıdaki adımları takip ederek bildirimlere yönelik gerekli düzenlemeleri yapabilir. Bildirimler ile ilgili tüm düzenlemeler Android işletim sisteminde yer alan Ayarlar bölümünden yapılır.  Bu nedenle bildirimlere müdahale etmek adına öncelikle sistem ayarlarına giriş yapılmalıdır.

Android'in yeni sürümünde bildirim gösterimi tamamen değişiyorAndroid'in yeni sürümünde bildirim gösterimi tamamen değişiyor

Ayarlar menüsünden ise uygulama ve bildirimler seçeneği seçilmelidir.

Ulaşılacak olan sonraki ekranda bildirimler seçimi ile birlikte ekrandaki kilit ekranı bildirimleri adımı takip edilmelidir.

Kilit ekranı bildirimleri bölümünde 3 farklı seçenek arasından seçim yapılabilir. Önemli ve diğer bildirimleri göster, sadece önemli bildirimleri göster ve bildirimleri gösterme olarak belirlenen seçenekler arasından bildirimleri göstermeyi tercih etmeniz, kilit ekranında bildirimlerin iptal edilmesini sağlar. Böylece hangi uygulama olursa olsun uygulama bildirimleri kilit ekranında yer almaz. Kullanıcılar güvenliği arttırmak adına bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Daha az bildirim gösterilmesinin istendiği durumlarda sadece önemli bildirimleri göster seçeneği ile farklı bir kısıtlama yapılabilir.

Android sadece tek uygulamanın bildirimleri nasıl kapatılır?

Mevcut bildirim özelliğini kullanışlı bulan ancak sadece güvenlik riski yaratabilecek uygulamalar için önlem almak isteyen kullanıcıların uygulama bazlı düzenleme yapması mümkündür. Yukarıda yer alan adımlarda ulaşılan bildirim ekranı, tüm uygulamaları kapsayacak şekilde düzenleme içermektedir. Ancak WhatsApp ya da telefonda kullanılan bankacılık gibi özel uygulamalarda bildirim gösterimi devre dışı bırakılabilir. Bu tür bir seçeneği tercih eden kullanıcıların uygulamalar bölümünde yer alan uygulamalar listesinden hangi uygulamanın bildirim göstermesini istemiyorsa, uygulama ayarlarında yer alan bildirim seçeneğinden bildirimleri kapalı duruma getirilmesi gerekir. Böylece kilit ekranında bildirimlere ulaşmanın kolaylığını yaşarken gizlilik içeren uygulamalardaki bildirimleri de kolay bir şekilde devre dışı bırakabilirsiniz. 


WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor?WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor?

PAYLAŞ