Android cihazlara Cihazımı Bul özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Android cihazlara Cihazımı Bul özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-19 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, iOS cihazlarda sevilen özelliklerden birisini kendi ekosistemine entegre etmeye hazırlanıyor. Kullanıcıların bir süredir beklediği cihazımı bul özelliği Android kullanıcılarına geliyor. Android cihazlar daha çok teknik özellikleri ile ön plana çıkarken, Apple ise iOS işletim sistemi ile yazılım noktasında kullanıcılara önemli yenilikler sunuyor. Bu noktada iPhone veya iPad’ler sundukları avantajlar ile rakip cihazların önüne geçiyorlar. Ancak her iki cephede birbirlerinden sağladıkları özellikler ile benzeri özellikleri kendi platformlarına kopyalıyorlar. Şimdi ise bu esinlenme Android cephesinde oldu ve popüler işletim sistemine, kalabalık ağ kaynaklı cihazımı bul özelliği geliyor.

Android’e cihazımı bul özelliği geliyor

Apple, Android için de kayıpsız ses desteği sunacakApple, Android için de kayıpsız ses desteği sunacak

Yazılımcıların ters mühendislik sayesinde ortaya çıkardığı Google Play Services 21.24.13’ün en son sürümünde bulunan gizli kod ile ortaya çıkarıldı. Bu kodlarda iki farklı ağ dikkatleri çekiyor. Bunlardan ilki, “Telefonunuzun sizin ve diğer kişilerin cihazlarının bulunmasına yardımcı olmasını izin verin” olurken, ikincisi ise “Cihazımı Bul” ağı oldu. Söz konusu bu kodlar, Google’ın veri bağlantısı olmadan kayıp yada çalınmış Android cihazları bulabileceği anlamına geliyor. Sızıntılar doğru ise şirketin bunun için Google Play Hizmetleri’ndeki her Android cihazdan yararlanması bekleniyor. Kullanıcıya birden çok seçenek sunmayan bu sistemde, kayıp cihazınızı bulabilmek için tüm cihazlara açık bir ağa katılmak zorunda olacaksınız.

Android ekosistemine gelecek olan cihazımı bul özelliği tıpkı Samsung’un SmartTag yada Apple AirTag sistemi gibi çalışacak. Cihaz çokluğundan gücünü alan bu servis, çalışmak için kalabalıktan faydalanacak. Android ekosisteminde bir süredir bu özellik bulunurken, sadece internet erişimi varken kullanıldığı için yetersiz kalıyordu. Yeni ağ sistemi ile beraber bu durum değişecek. Android işletim sistemine cihazımı bul yeniliğinin ilerleyen günlerde daha da detaylanması bekleniyor. Şuan için özellik hakkında bilinenler bunlardan ibaret durumda.  


Android deprem uyarıları Türkiye'de başlayacakAndroid deprem uyarıları Türkiye'de başlayacak
Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   

PAYLAŞ