Android cihazlar için yeni YouTube özelliği - Haberler - indir.com

Android cihazlar için yeni YouTube özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu YouTube, corona virüs salgını nedeniyle aldığı yeni kararlar ile gündem de adından söz ettiriyor. YouTube, Android cihaz kullanıcıları için de kolları sıvadı. Bu aşamada harekete geçen popüler müzik dinleme platformu yeni test ettiği özellik ile beraber Android kullanıcıları için tek ekran üzerinde daha fazla videonun gösterilmesine olanak tanıyor. Bu bilgiler ışığında Android akıllı cihazlar için yeni YouTube özelliği şu an için test ediliyor. 

Android cihazlar için YouTube'dan yeni özellik

Şu an için test aşamasında olan bu yeni özellik ile artık kullanıcılar önizleme videolarını artık çok daha geniş bir ekran üzerinden seyredebilecekler. Yani şu an için test edilen ve kullanıcıların beğenisine sunulan bu özellik, eğer olumlu bir geri dönüş alınırsa uygulanabilir gibi duruyor. Normal şartlar altında YouTube, ana sayfa üzerine gezinirken ekranınızda küçük bir önizleme videoları ile altı videoları ile beraber altı videoyu daha tek bir ekran üzerinden görebilirsiniz. Bunlara ek olarak yan kısımda bazı ek bilgilendirici kısımlar daha eklenince tek ekran üzerinde birden fazla sayıda videoyu küçük boyutlarda görebilirsiniz. 

YouTube'nin en popüler 5 bilim kanalıYouTube'nin en popüler 5 bilim kanalı

Şu an için test aşamasında olan bu özellik tam olarak şu şekilde konumlandırılıyor; Keşfette veya ana sayfanızda denk geldiğiniz bu videolar artık daha büyük bir önizleme ile karşınıza çıkacak. Bu sayede ise tek sayfada toplamda iki farklı video görecek ve daha büyük bir ekran deneyimi yaşamış olacaksınız. Elbette ki tek seferde daha az sayıda video görüleceği için bazı kişilerin bu özellikleri beğenip beğenmeyeceği ise oldukça merak konusudur. Bu nedenle kullanıcılara A/B testi uygulayan YouTube’un bu yeni özelliği son kullanıcıya ulaştırıp ulaştırmayacağı şu an için bilinmiyor. YouTube'un üzerinde çalıştığı bu özelliğin sunulup sunulmayacağı ise belli olmayıp yakın zamanda netleşeceği düşünüyor. 


İlgili uygulamalar
Samsung kullanıcılarına YouTube Premium hediye ediyor!Samsung kullanıcılarına YouTube Premium hediye ediyor!
YouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu olduYouTube Kids en çok zaman geçirilen yayın platformu oldu
YouTube Music için yeni özellikler yoldaYouTube Music için yeni özellikler yolda

PAYLAŞ